Ο Θανάσης Εξαδάκτυλος νέος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
Ο Θανάσης Εξαδάκτυλος εκλέχθηκε νέος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν στις 11-12 Μαΐου.
Ο Θανάσης Εξαδάκτυλος εκλέχθηκε νέος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν στις 11-12 Μαΐου.
Στις εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου, του Πειθαρχικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής και των εκπροσώπων στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ψήφισαν 2.838 ιατροί από τους 4.309 που είχαν δικαίωμα ψήφου με ποσοστό συμμετοχής 65%.
Η προσέλευση και η συμμετοχή ήταν αυξημένες σε σχέση με τις εκλογές το 2011, οπότε είχαν ψηφίσει 2.724 ιατροί με ποσοστό συμμετοχής 57%.
Το νέο ΔΣ θα συγκροτηθεί σε σώμα σε διάστημα περίπου τριών εβδομάδων από σήμερα.
Να σημειωθεί ότι, ο κ. Εξαδάκτυλος είχε εκλεγεί πρόεδρος του ΙΣΘ και στις προηγούμενες εκλογές, αλλά παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2013 εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, σε σύγκριση με άλλα νοσοκομεία της χώρας.
Τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής:
Εκλέγονται από την ΕΝΟΣΥ-ΝΙΚΙ: οι Θανάσης Εξαδάκτυλος, Ελευθέριος Κλώνος, Δημήτρης Οικονόμου, Νικόλαος Νίτσας, Νικόλαος Μπάτζιος, Μαρία Χατζηδημητρίου, Χαράλαμπος Γεωργιάδης, Σταύρος Ρίζος και Αντώνης Πίτσης. Από την Ιατρική Σύμπνοια οι Σάββας Παρασκευόπουλος και Χρήστος Αθανασιάδης.
Από τη Ριζοσπαστική Ιατρική Συνεργασία, ο Αθανάσιος Σιούλης, από την Ενωτική Κίνηση Ιατρών ο Ανδρέας Σόρτσης, από Ιατρική Συμμαχία ο Νίκος Καρανταγλής και από τη Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση ο Γεώργιος Μητσιάκος.