«Το Τάβλι» με Νίκο Κουρή και Μάκη Παπαδημητρίου παίρνει παράταση
«Το Τάβλι», το εμβληματικό έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη ανεβαίνει σε σκηνοθεσία και πρωταγωνιστές τον Νίκο Κουρή και τον Μάκη Παπαδημητρίου στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων- Λευτέρης Βογιατζής θα παίζεται έως την Κυριακή 8 Ιουνίου. «Το Τάβλι», το εμβληματικό έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία και πρωταγωνιστές τον Νίκο Κουρή και τον Μάκη Παπαδημητρίου ανεβαίνει στο […]

Ήρωες του έργου, ο Φώντας και ο κουνιάδος του ο Κόλλιας, δύο επιστήθιοι φίλοι, με πολλές διαφορές μεταξύ τους. Με φόντο μια λαϊκή αυλή, οι δύο ήρωες αναμετρώνται στο ελληνικό «σπορ», το τάβλι, όπου και ξεδιπλώνουν τα πάθη, τις επιθυμίες και τα όνειρά τους. Ο Φώντας ονειρεύεται να πιάσει «την καλή» και παρασύρει τον πρώην αντιστασιακό και νυν λαχειοπώλη Κόλλια στο σχεδιασμό της μεγάλης κομπίνας. Αυτής που θα τους κάνει μέλη της «καλής κοινωνίας».
«To Τάβλι» πρωτοανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν το 1972, μεσούσης της δικτατορίας, με πρωταγωνιστές τον Νικήτα Τσακίρογλου και τον Γιάννη Μόρτζο. Έκτοτε το έργο παρουσιάζεται συχνά, καθώς αποτελεί μια οξυδερκή ματιά στη νεοελληνική νοοτροπία.
Οι δύο σκηνοθέτες και ηθοποιοί σημειώνουν για την παράσταση: «Και για τους δύο “Tο Τάβλι” ήταν ένα από τα πρώτα έργα που διαβάσαμε και αγαπήσαμε ως μαθητές στη δραματική σχολή και που από τότε υπήρχε η επιθυμία κάποια στιγμή να το κάνουμε παράσταση. Θεωρούμε ότι είναι από τα πιο ολοκληρωμένα και καλογραμμένα νεοελληνικά έργα και το ανεβάζουμε με αγάπη, σεβασμό, χωρίς εντυπωσιασμούς, εστιάζοντας στο κείμενο και τους χαρακτήρες και προσπαθώντας να αποφύγουμε τις επικαιροποιήσεις και τον υπέρμετρο ρεαλισμό. Επιπλέον αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που μας δόθηκε η ευκαιρία να το ανεβάσουμε στο θέατρο του Λευτέρη Βογιατζή».
Η ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία: Νίκος Κουρής, Μάκης Παπαδημητρίου
Σκηνικά-Κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Παίζουν: Νίκος Κουρής, Μάκης Παπαδημητρίου
Hμέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη, στις 7 και στις 9 μ.μ., Πέμπτη, στις 9 μ.μ., Παρασκευή, στις 9 μ.μ., Σάββατο, στις 7 μ.μ. και στις 9 μ.μ., και Κυριακή, στις 7 μ.μ. και στις 9 μ.μ.
Info: Θέατρο της Οδού Κυκλάδων- Λευτέρης Βογιατζής, Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη , 210-8217877
Η παράσταση είναι συμπαραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ και της Εταιρείας των Φίλων της Τέχνης του Θεάτρου.
- Γλυφάδα: Νεκρός 26χρονος που αγνοούνταν – Βρέθηκε στον Ισθμό της Κορίνθου
- Για κίνδυνο κατάρρευσης πρανούς σε ρέμα κάνει λόγο ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκιδόνας
- Ο Ζάκερμπεργκ στο σκαμνί για τον «εθισμό» των παιδιών στο Instagram
- ΣΥΡΙΖΑ: Προκαλεί γέλια να λέει η ΝΔ των υποκλοπών, του ΟΠΕΚΕΠΕ και των σκανδάλων ότι δεν ανέχεται τα ψεύδη
- «Οι Αθώοι»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Data Centers και Data Lakes: η στρατηγική ανάγκη της νέας εποχής και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των οργανισμών που αξιοποιούν τα δεδομένα
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί: Μεταλάς, σκιέρ, χάλκινος – Ο Ντομινίκ Πάρις έγραψε ιστορία
- Ο Χίφι είναι ο πρώτος στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης για το καλοκαίρι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 19.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-fthdgrl-11855082-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442