Διεθνή διάσκεψη για αποφυγή χρεοκοπίας της Ουκρανίας ζητεί ο Βενιζέλος
Την ανάγκη να πραγματοποιηθεί διεθνής διάσκεψη με τη συμμετοχή της ΕΕ, της Ρωσίας και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας που αντιμετωπίζει η Ουκρανία τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Βουδαπέστη. Η Ουκρανία βρίσκεται στη μέση μιας επείγουσας οικονομικής ανάγκης, καθώς τα συναλλαγματικά αποθέματα του Κιέβου μειώνονται, ενώ το δημόσιο χρέος της χώρας εξακολουθεί να αυξάνεται.
Την ανάγκη να πραγματοποιηθεί διεθνής διάσκεψη με τη συμμετοχή της ΕΕ, της Ρωσίας και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για να αποφευχθεί μια άτακτη χρεοκοπία στην Ουκρανία τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Βουδαπέστη, όπου εκτάκτως συνεδριάζουν οι ΥΠΕΞ Ουγγαρίας, Πολωνίας, Σλοβακίας, Τσεχίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ότι πρώτη προτεραιότητα είναι ο διορισμός νέας κυβέρνησης στην Ουκρανία που θα έχει την ικανότητα να εξασφαλίσει τη σταθερότητα και την δημόσια ασφάλεια.
«Η δεύτερη προτεραιότητα, αυτή είναι η δική μου πρόταση … είναι να οργανώσει μια διεθνής διάσκεψη για τα οικονομικά προβλήματα της Ουκρανίας, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε είδους άτακτης χρεοκοπίας» δήλωσε ο Βενιζέλος.
Το θέμα της Ουκρανίας ήταν εκτός ατζέντας. Ωστόσο, βρέθηκε στο επίκεντρο, δεδομένου και του ότι βρίσκεται στο Κίεβο η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Κάθριν Άστον.
Η Ουκρανία βρίσκεται στη μέση μιας επείγουσας οικονομικής ανάγκης, καθώς τα συναλλαγματικά αποθέματα του Κιέβου μειώνονται, ενώ το δημόσιο χρέος της χώρας εξακολουθεί να αυξάνεται.
«Στο χείλος της χρεοκοπίας» βρίσκεται η Ουκρανία, λέει ο υπηρεσιακός πρόεδρος, ενώ το ΥΠΟΙΚ τοποθετεί τις ανάγκες της χώρας στα 35 δισ. δολάρια.
Σύμφωνα με αξιωματούχο της Κομισιόν, η ΕΕ βρίσκεται σε επαφές με ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κίνα, Καναδά και Τουρκία προκειμένου να υπάρξει συντονισμός για την οικονομική στήριξη της Ουκρανίας. O αξιωματούχος της ΕΕ που ζήτησε να μην κατονομαστεί ανέφερε ότι ενδέχεται να οργανωθεί μια σύνοδος διεθνών δωρητών ώστε να υπάρξει βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση για την Ουκρανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιώργος Μαζωνάκης: Γιόρτασε τα γενέθλια του με ένα λαμπερό πάρτι – Το νέο τραγούδι «Επιπτώσεις»
- Ιράν: «Υπό τον πλήρη έλεγχό μας τα Στενά του Ορμούζ» διαμηνύουν οι Φρουροί της Επανάστασης
- Γκούλιτ: «Σταμάτησα να βλέπω ποδόσφαιρο»
- Μεξικό: Άγρια επίθεση σκύλου σε 7χρονη – Έκανε 68 ράμματα στο κεφάλι
- Ματίας Λεσόρ: Το πλάνο επιστροφής για τον Γάλλο σέντερ – Πότε θα μπορούσε να αγωνιστεί
- Πετρέλαιο: Πώς θα επηρεαστεί η ελληνική οικονομία αν ξεπεράσει τα 100 δολάρια το βαρέλι
- «Linda» με την Μυρτώ Αλικάκη: Από την Ομάδα Νάμα στο θέατρο Επί Κολωνώ
- 4 συμβουλές για να απολαμβάνουμε κάθε βράδυ τα πιο γλυκά όνειρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442