Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
«Μη φοβάστε το γάμο» λέει ο Πάπας Φραγκίσκος στους ερωτευμένους

«Μη φοβάστε το γάμο» λέει ο Πάπας Φραγκίσκος στους ερωτευμένους

Ο Πάπας Φραγκίσκος τίμησε τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου τελώντας λειτουργία στον Άγιο Πέτρο ενώπιον 20.000 και πλέον αρραβωνιασμένων ζευγαριών, τα οποία προέτρεψε να σεβαστούν την ιερότητα του θεσμού του γάμου και να αντισταθούν στον πειρασμό του χωρισμού. «Μη φοβάστε να παντρευτείτε» είναι το μήνυμα που έστειλε επίσης μέσω Twitter στους νέους, επαναλαμβάνοντας τη συμβουλή για μία ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή: «Να λέτε 'συγχώρεσέ με', 'σε ευχαριστώ' και 'συγγνώμη'»...

Ο Πάπας Φραγκίσκος τίμησε τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου τελώντας τη λειτουργία ενώπιον 20.000 και πλέον αρραβωνιασμένων ζευγαριών, τα οποία προέτρεψε να σεβαστούν την ιερότητα του θεσμού του γάμου και να αντισταθούν στον πειρασμό του χωρισμού.

«Σήμερα, πολλοί άνθρωποι φοβούνται να κάνουν οριστικές επιλογές. Τους φαίνεται αδύνατον. […] Αυτή η νοοτροπία οδηγεί πολλούς στο να πουν, ‘Θα μείνουμε μαζί για όσο διαρκεί η αγάπη» είπε ο ποντίφικας..

Και στη συνέχεια προέτρεψε τα ζευγάρια, τα οποία προέρχονταν από 24 χώρες, να στηρίζονται όχι σε φευγαλέα συναισθήματα, αλλά «στο βράχο της αληθινής αγάπης, της αγάπης που προέρχεται από τον Θεό».

«Όπως η αγάπη του Θεού είναι σταθερή και αιώνια, έτσι θέλουμε η αγάπη να αποτελεί τα θεμέλια προκειμένου η οικογένεια να είναι σταθερή και παντοτινή» υπογράμμισε στην ομιλία του στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Το να μείνουν μαζί και να γνωρίζουν τον τρόπο ο ένας να αγαπάει τον άλλο είναι η πρόκληση για τα ζευγάρια των Χριστιανών» προσέθεσε ο Φραγκίσκος.

Ανάλογες σκέψεις έγραψε και στον προσωπικό λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter: «Αγαπητοί νέοι, μην φοβάστε να παντρευτείτε. Ένας γάμος που πλημμυρίζει από πίστη και φέρνει απογόνους θα οδηγήσει στην ευτυχία».

Ενώπιον των χιλιάδων πιστών, ο Πάπας επίσης επανέλαβε τη συμβουλή για μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή: «Να λέτε ‘συγχώρεσέ με’, ‘σε ευχαριστώ’ και ‘συγγνώμη’», ενώ προέτρεψε τα ζευγάρια να μην ανησυχούν τόσο πολύ για τα «επίσημα δείπνα, τις φωτογραφίες, τα φορέματα και τα λουλούδια» και να εορτάζουν «νηφάλια» τις γαμήλιες επετείους.

«Αυτός ο Πάπας ανταποκρίνεται λίγο περισσότερο στον τρόπο ζωής μας, στην πραγματική ζωή, στη σύγχρονη οικογένεια» είπε η 29χρονη Εμανιέλ από τη Γαλλία εν μέσω τραγουδιών και χορών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο