Ιστορική νίκη της Κηφισιάς, εύκολα ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ, δύσκολα ο Εθνικός
Ιστορική νίκη επί του Φοίνικα στη Σύρο πέτυχε η Κηφισιά με 3-0 σετ στην «αυλαία» του δεύτερου γύρου (12η αγωνιστική) της Volleyleague. Πρόκειται για την πρώτη νίκη της ομάδας των βορείων προαστίων στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων από τότε που ανέβηκε στην κορυφαία κατηγορία, ενώ για τον Φοίνικα ήταν το πρώτο εντός έδρας στραβοπάτημα στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 σετ της νίκης Αιγινίου, ο Ολυμπιακός πέρασε με 3-0 από τη Λαμία, ενώ ο Άρης πήρε βαθμό από τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπουλη με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 3-2 σετ.
Ιστορική νίκη επί του Φοίνικα στη Σύρο πέτυχε η Κηφισιά με 3-0 σετ στην «αυλαία» του δεύτερου γύρου (12η αγωνιστική) της Volleyleague. Πρόκειται για την πρώτη νίκη της ομάδας των βορείων προαστίων στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων από τότε που ανέβηκε στην κορυφαία κατηγορία, ενώ για τον Φοίνικα ήταν το πρώτο εντός έδρας στραβοπάτημα στο πρωτάθλημα.
Οι γηπεδούχοι σε 12 αγώνες πρωταθλήματος έχουν δύο ήττες προερχόμενες από την Κηφισιά, καθώς και στο ματς του πρώτου γύρου η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη είχε επικρατήσει με 3-1 σετ στο Ζηρίνειο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ (Ανδρεόπουλος):Τερζής, Τσας 12π (12/24 επ), Γιάνουσεκ 5 (3/7 επ, 2 μπλοκ, 67% υπ – 25% άριστες), Ντιάτσκοφ 8 (7/15 επ, 1 μπλοκ), Τακουρίδης 9 (7/11 επ, 2 μπλοκ), Πελεκούδας 9 (8/10 επ, 1 μπλοκ) / Παπαδημητρίου (λ. – 78% υπ – 22% άριστες), Τσέργας, Λάππας 3 (2/6 επ, 1 άσσος), Σφενδυλάκης.
ΚΗΦΙΣΙΑ (Αρσενιάδης): Νικολάκης 2π (1/4 επ, 1 άσσος), Σουλτανόπουλος 7 (6/8 επ, 1 μπλοκ), Ντε Σόουζα 1 (1/4 επ, 83% υπ – 40% άριστες), Πρωτοψάλτης 18 (17/27 επ, 1 μπλοκ, 90% υπ – 60% άριστες), Παπαγγελόπουλος 9 (8/10 επ, 1 άσσος), Γιοβάνοβιτς 17 (13/26 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ) / Ταμπουρατζής (λ . – 69% υπ – 46% άριστες), Κούνας, Μουρούτης 1 (1 μπλοκ). Λαμία – Ολυμπιακός 0-3 Πολυ πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ (3-0) επικράτησε ο Ολυμπιακός της Λαμίας στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας. Οι «ερυθρόλευκοι» με το «τρίποντο» που πήραν πλησίασαν στον ένα βαθμό το δεύτερο της βαθμολογίας, Φοίνικα Σύρου (28 έναντι 27).
Τα σετ: (23-25, 24-26, 15-25)
*Οι πόντοι της Λαμίας προήλθαν από 1 άσσο, 33 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 15 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 7 άσσους, 40 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 28 λάθη αντιπάλων.
Η αγωνιστική θα συνεχιστεί την Κυριακή με το παιχνίδι ΑΕΚ – Παμβοχαϊκός και θα κλείσει τη Δευτέρα με το ντέρμπι των ουραγών Παναθηναϊκός-Παναχαϊκή.
Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Άρης 3-2 Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης παρότι προηγήθηκε 2-0 σετ χρειάστηκε το τάι μπρέικ για να νικήσει τον μαχητικό Άρη στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Έβρου παρά το βαθμό που έχασε άνοιξε τη διαφορά της στη βαθμολογία από τον δεύτερο Φοίνικα, ενώ ο Άρης πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια για να πιάσει την πρώτη 4αδα.
*Οι πόντοι του Εθνικού προήλθαν από 11 άσσους, 55 επιθέσεις, 14 μπλοκ και 39 λάθη αντιπάλων και του Άρη προήλθαν από 7 άσσους, 52 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων
ΠΑΟΚ – Νίκη Αιγινίου 3-1 (25-22, 25-16, 23-25, 30-28) Ο ΠΑΟΚ στο ντεμπούτο του Θανάση Στράντζαλη πήρε σπουδαία όσο και δύσκολη νίκη επί της Νίκης Αιγινίου με 3-1 σετ στο ντέρμπι της Πυλαίας και «έπιασε» την ΑΕΚ στην 5η θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς ανανεώνοντας και τις ελπίδες για να μπει στην πρώτη 4αδα. Η Νίκη Αιγινίου έμεινε με την πίκρα που δεν μπόρεσε να πάρει έναν τουλάχιστο βαθμό.
*Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 3 άσσους, 60 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 31 λάθη αντιπάλων και της Νίκης Αιγινίου προήλθαν από 1 άσσο, 51 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων