Επιμένει το γερμανικό CSU σε «πόρτα εξόδου» χωρών από το ευρώ
Οι Bαυαροί του CSU, αδελφού κόμματος της Μέρκελ και εταίρος στις διαβουλεύσεις για το Μεγάλο Συνασπιμό στο Βερολίνο, επιμένουν να υπάρξει πρόβλεψη για δυνατότητα προσωρινής εξόδου από την Ευρωζώνη χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικών ΜΜΕ, το CSU προσέθεσε σχετική ρήτρα στο προτεινόμενο κείμενο συμφωνίας -η οποία προβλέπεται να προστεθεί στα σημεία τριβής με το CDU και SPD.
Οι Bαυαροί του CSU, αδελφού κόμματος της Μέρκελ και εταίρος στις διαβουλεύσεις για το Μεγάλο Συνασπιμό στο Βερολίνο, επιμένουν να υπάρξει πρόβλεψη για δυνατότητα προσωρινής εξόδου από την Ευρωζώνη χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικών ΜΜΕ, το CSU προσέθεσε ρήτρα στο προτεινόμενο κείμενο συμφωνίας -η οποία προβλέπεται να προστεθεί στα σημεία τριβής με το CDU και SPD.
Οι διαβουλεύσεις για συμφωνία συγκυβέρνησης CDU/CSU και SPD περνούν άτυπα σε διάλειμμα από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των Σοσιαλδημοκρατών στη Λειψία. Το βράδυ της Τετάρτης, οι γενικοί γραμματείς των τριών κομμάτων συναντήθηκαν και ανακεφαλαίωσαν την πορεία των διαβουλεύσεων με κυριότερο στόχο, όπως αναφέρει το Spiegel, να τονιστεί το κλίμα αρμονίας και να υποβαθμιστούν οι αναφορές για τις μικροεντάσεις που σημειώνονται.
Ανάμεσα σε εκείνα όμως που αγνόησαν οι τρεις αξιωματούχοι, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, είναι σημεία που σίγουρα θα προκαλέσουν τριβή -όπως, αναφέρει την Πέμπτη το πρωί το Spiegel, πρόταση που προσέθεσε το CSU στο κείμενο για την γερμανική πολιτική στην ευρωπαϊκή κρίση.
«Το CSU υποστηρίζει την παροχή της δυνατότητας σε χώρες που δεν είναι μεσοπρόθεσμα σε θέση να εκπληρούν τα κριτήρια της Συνθήκης του Μάαστριχτ, να βγαίνουν προσωρινά από την Ευρωζώνη» αναφέρει η εν λόγω προσθήκη, γνώση της οποίας επικαλείται το Spiegel.
To περιοδικό σημειώνει πως τα άλλα δύο μέρη στις διαβουλεύσεις, CDU και SPD, έχουν διαφορετική άποψη και το ζήτημα θα προστεθεί σε εκείνα τα σημεία που θα φέρουν εντάσεις στις συζητήσεις.
Η διατύπωση της πρότασης, σημειώνεται, είναι σχετικά συντηρητική και απηχεί την γνωστή θέση των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών. Η έγερσή της στην παρούσα συγκυρία αποτιμάται περισσότερο ως «υπενθύμιση» του CSU στην Μέρκελ πως δεν θα γίνει απλή δεξαμενή κοινοβουλευτικών εδρών.
Επιπλέον, σημειώνει το Spiegel, η κίνηση θεωρείται και μέρος της προετοιμασίας του CSU για τις επικείμενες ευρωεκλογές -με το βλέμμα και στο ποσοστό που πήρε το ευρωσκεπτικιστικό AfD στις ομοσπονδιακές εκλογές, λίγο κάτω από το όριο εισόδου στην Μπούντεσταγκ.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας