Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο κούρεμα χρέους, λέει ο Γ.Στουρνάρας
Η Ελλάδα δεν χρειάζεται δεύτερο κούρεμα χρέους, διότι μπορεί να μειώσει το χρέος της με άλλους τρόπους, όπως η χαλάρωση των όρων στα υφιστάμενα πακέτα διάσωσης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
Η Ελλάδα δεν χρειάζεται δεύτερο κούρεμα χρέους, διότι μπορεί να μειώσει το χρέος της με άλλους τρόπους, όπως η χαλάρωση των όρων στα υφιστάμενα πακέτα διάσωσης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο κούρεμα, η απάντηση του υπουργού Οικονομικών είναι χαρακτηριστική: «Όχι. Μπορούμε να μειώσουμε το άχθος του χρέους και με άλλους τρόπους, για παράδειγμα, μειώνοντας τα επιτόκια παλαιότερων δανείων ή παρατείνοντας τον χρόνο αποπληρωμής».
«Για το 2014 και το 2015 χρειαζόμαστε περίπου δέκα δισεκατομμύρια ευρώ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καλυφθεί αυτό το κενό, αλλά θεωρώ ότι δεν θα είχε νόημα να κάναμε τώρα αυτή τη συζήτηση. Πιστέψτε με όμως: έχουμε αρκετές επιλογές», σημείωσε.
Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι η επιστροφή της χώρας στις αγορές θα μπορούσε να γίνει στο δεύτερο εξάμηνο του 2014, αν η ελληνική οικονομία καταγράψει θετικό ρυθμό ανάπτυξης στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους και η χώρα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα.
«Αυτό θα αποτελούσε μεγάλη επιτυχία που θα μας επέτρεπε να δοκιμάσουμε τις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου στο δεύτερο εξάμηνο του 2014», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, σύμφωνα με το Reuters.
«Αρχικά με ένα μικρό ποσό, για να δοκιμάσουμε την αγορά», προσέθεσε.
Σε ερώτηση για το αν το ύψος της έκδοσης θα μπορούσε να είναι της τάξεως των 3 με 5 δισ. ευρώ, ο υπουργός απάντησε: «Ίσως και λιγότερο».
Μιλώντας για τη μελλοντική αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης, ο Γ.Στουρνάρας εκφράζει την υποστήριξή του στην τραπεζική ένωση, αλλά και στην μελλοντική έκδοση ευρωομολόγων.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ένα ζήτημα που έχει σχολιαστεί εκτενώς τις τελευταίες εβδομάδες στα γερμανικό ΜΜΕ, ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει:
«Είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα. Υπάρχουν καθυστερήσεις, κάτι που σχετίζεται και με τη γενικότερη ύφεση. Αλλά θα αναπληρώσουμε την όποια καθυστέρηση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)









![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442