Ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης από Σεπτέμβριο
Σε άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης προσανατολίζεται η Περιφέρεια. Το νέο ωράριο θα ανακοινωθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η ΓΣΕΒΕΕ επιμένει στην άποψη ότι το μέτρο αυτό όχι μόνο δεν θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και την απασχόληση, αλλά θα φέρει νέα λουκέτα και περαιτέρω αύξηση της ανεργίας.
Σε άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης προσανατολίζεται η Περιφέρεια. Το νέο ωράριο θα ανακοινωθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η ΓΣΕΒΕΕ επιμένει στην άποψη ότι το μέτρο αυτό όχι μόνο δεν θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και την απασχόληση, αλλά θα φέρει νέα λουκέτα και περαιτέρω αύξηση της ανεργίας.
Τα παραπάνω αναφέρθηκαν στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γ. Καββαθάς με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα και τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Γ. Τσαμασλή.
Η ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, η συνακόλουθη αύξηση της ανεργίας, η ολιγοπώληση της αγοράς και η περαιτέρω εξάρτηση της χώρας από τις εισαγωγές θα είναι οι επιπτώσεις από την εφαρμογή του νόμου για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, επαναλαμβάνοντας τη θέση της ΓΣΕΒΕΕ για την διατήρηση της αργίας την Κυριακής.
Ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Ι. Παπαργύρης συμπλήρωσε ότι η ανάπτυξη δεν θα έλθει από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, αλλά από την αλλαγή του οικονομικού κλίματος, την παροχή ρευστότητας στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και τη λήψη μέτρων που θα τις καταστήσουν βιώσιμες και ανταγωνιστικές.
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν οι μικρές επιχειρήσεις στην οικονομική ζωή της χώρας και συμφώνησε με τις ανησυχίες των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.
Δήλωσε πως κυρίαρχος στόχος της Περιφέρειας είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας και η ανάπτυξη της περιοχής, μέσα από την καθιέρωση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικό προορισμό (city brake).
Πρόσθεσε, τέλος, ότι η όποια απόφαση θα παρθεί κατόπιν διαβούλευσης με τους εκπροσώπους εργοδοτών και εργαζομένων, τους δημάρχους και τις καταναλωτικές οργανώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χρυσή Αυγή: «Μία ιστορική μέρα, μία μεγάλη νίκη για την κοινωνία μας» – Μάγδα Φύσσα για την απόφαση του Εφετείου
- Ένας στους πέντε Ευρωπαίους θεωρεί τις ΗΠΑ «απειλή»: Μήπως ο Τραμπ σπρώχνει την ΕΕ στην αγκαλιά της Κίνας;
- Ιωάννινα: Τρύπα σε δρόμο «κατάπιε» όχημα καθαριότητας
- Ντουμπάι: «Μόλις επιτραπεί θα επαναπατριστούν όλοι οι Έλληνες» – Ο Γιάννης Λοβέρδος για τους εγκλωβισμένους
- Το «τρομακτικό» πρόγραμμα της Νιούκαστλ: Δίνει 6 σπουδαία ματς σε 19 μέρες (pic)
- Ο χειμώνας επιστρέφει: Η κινηματογραφική μεταφορά του Game of Thrones βρίσκεται στα σκαριά
- Live: Σε εξέλιξη συνεδρίαση στη Βουλή – Τοποθέτηση Μητσοτάκη για Μέση Ανατολή και παρεμβάσεις πολιτικών αρχηγών
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Μαρτίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442