24ωρη απεργία στο νέο ΤΤ την Παρασκευή ενάντια στη «θολή διαδικασία εκποίησης»
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Παρασκευή 12 Ιουλίου προχωρούν οι εργαζόμενοι στο νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μιλώντας «για χαριστική βολή μέσω μιας θολής διαδικασίας εκποίησης» και εκφράζοντας φόβους για τις θέσεις εργασίας. «...σήμερα το ΤΧΣ μας ενημερώνει ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για το ρόλο και την αυτονομία του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ούτε και για τις θέσεις εργασίας» αναφέρουν.
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Παρασκευή 12 Ιουλίου προχωρούν οι εργαζόμενοι στο νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μιλώντας σε σκληρή ανακοίνωσή τους «για χαριστική βολή μέσω μιας θολής διαδικασίας εκποίησης» και εκφράζοντας φόβους για τις θέσεις εργασίας.
«Την ίδια ώρα, ενώ οι εργαζόμενοι τηρήσαμε στο ακέραιο τη συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σήμερα το ΤΧΣ μας ενημερώνει ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για το ρόλο και την αυτονομία του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ούτε και για τις θέσεις εργασίας» αναφέρουν οι εργαζόμενοι και ζητούν άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών.
Επαναλαμβάνουν δε με έμφαση την πάγιο θέση τους ότι το νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πρέπει να παραμείνει αυτόνομο και να διατηρήσει τον διακριτό ρόλο του στο τραπεζικό σύστημα.
«Όποιος αποδειχθεί υπεύθυνος για παρατυπίες και βάλει την υπογραφή του και για το τελικό ξεπούλημα του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη», τονίζουν ακόμη.
Η ανακοίνωση των εργαζομένων
«Οι εργαζόμενοι του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αφού ζήσαμε στις αρχές του χρόνου το καταφανώς άδικο και οδυνηρό »σπάσιμο» της τράπεζας σε »καλή» και »κακή», σήμερα βλέπουμε να της δίνεται η χαριστική βολή, μέσω μιας θολής διαδικασίας εκποίησής της. Διαπιστώνουμε το επαίσχυντο, μια »μη συστημική» τράπεζα να σώζει »συστημικές» τράπεζες. Παρακολουθούμε μαγειρέματα εξυπηρέτησης διαπλεκόμενων συμφερόντων, με τη δικαιολογία της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος».
»Την ίδια ώρα, ενώ οι εργαζόμενοι τηρήσαμε στο ακέραιο τη συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σήμερα το ΤΧΣ μας ενημερώνει ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για το ρόλο και την αυτονομία του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ούτε και για τις θέσεις εργασίας.»
» Όποια και αν είναι τα »μεγαλεπήβολα» σχέδια της Τρόικα, του ΤΧΣ, της Τράπεζας της Ελλάδος και της Κυβέρνησης, εμείς οι εργαζόμενοι στο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, διαμηνύουμε για μια ακόμη φορά ότι:
1. Tο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εξυπηρετεί τα συμφέροντα μόνο του Ελληνικού Λαού.
2. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε απώλεια θέσεων εργασίας όλων όσων εργάζονται στο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
3. Τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτα.
4. Το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πρέπει να παραμείνει αυτόνομο και να διατηρήσει τον διακριτό ρόλο του στο τραπεζικό σύστημα.»
» Όποιος αποδειχθεί υπεύθυνος για παρατυπίες και βάλει την υπογραφή του και για το τελικό ξεπούλημα του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.»
» Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια υπό δημόσιο έλεγχο, με διακριτό ρόλο.»
» Η ευθύνη για τον αφανισμό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ανήκει ολοκληρωτικά στην Κυβέρνηση».
«Απαιτούμε από το ΤΧΣ να δεσμευτεί για το διακριτό ρόλο, τον κοινωνικό χαρακτήρα και την αυτονομία του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων του νέου ΤΤ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πούτιν, Τραμπ ή αδέσμευτος; – Ιδού το ερώτημα για Μόντι
- Κακοκαιρία Byron: Υδροστρόβιλος «σάρωσε» οικισμό στο Ηράκλειο Κρήτης
- H Meta εγκαταλείπει το metaverse – Απολύσεις καθώς το όραμα σβήνει
- Κιμ Κατράλ: Η 69χρονη Σαμάνθα του «Sex And The City» ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας για 4η φορά
- Γιασέρ Αμπού Σαμπάμπ: Νεκρός ο ηγέτης ένοπλης συμμορίας που υποστήριζε το Ισραήλ στη Γάζα
- Ο Λουίς Ενρίκε το έχει… πάει σε άλλο επίπεδο: Το «τρικ» με τον γιγαντιαίο πίνακα που «μπερδεύει» τον αντίπαλο (vid)
- Εξωσωματική γονιμοποίηση: Λουίζ και Άλαστερ, τα πρώτα από τα 13 εκατ. παιδιά του σωλήνα στον κόσμο
- Επιτέλους, σοβαρευτείτε ή στην τελική «βουλώστε το»!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442