Ξεκίνησε στο Μόναχο η δίκη των νεοναζί για τις δολοφονίες μεταναστών
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται τη Δευτέρα η Μπεάτε Τσέπε και άλλα τέσσερα άτομα, όλοι μέλη οργάνωσης νεοναζί, οι οποίοι κατηγορούνται ότι σκότωσαν μία αστυνομικό και εννέα μετανάστες -τούρκους και έναν έλληνα- μέσα σε μια δεκαετία. Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές-μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων, αλλά και συγγενείς των θυμάτων.
Δεν έλειψε η ένταση, παρά την ισχυρότατη αστυνομική παρουσία.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται τη Δευτέρα η Μπεάτε Τσέπε και άλλα τέσσερα άτομα, όλοι μέλη οργάνωσης νεοναζί, οι οποίοι κατηγορούνται ότι σκότωσαν μία αστυνομικό και εννέα μετανάστες -τούρκους και έναν έλληνα- μέσα σε μια δεκαετία.
Η τυχαία ανακάλυψη της ομάδας Εθνικό Σοσιαλιστικό Υπόγειο Ρεύμα (NSU), το οποίο είχε δράσει απαρατήρητο για τουλάχιστον μία δεκαετία, ανάγκασε τη Γερμανία να αναγνωρίσει ότι αντιμετωπίζει μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο πρόβλημα, όσον αφορά στον νεοναζισμό, από ό,τι αρχικά θεωρείτο πως υπήρχε.
Μάλιστα, στις αρχικές εκτιμήσεις της Αστυνομίας, οι φόνοι αποδόθηκαν στη λεγόμενη τουρκική μαφία. Όταν αποκαλύφθηκε ποιος κρύβεται από πίσω, ο επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών αναγκάστηκε να παραιτηθεί.
Η δίκη, η οποία πραγματοποιείται στο Μοναχό, θα επικεντρωθεί στην 38χρονη Μπεάτε Τσέπε, η οποία κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία 8 τούρκων, ενός έλληνα και της αστυνομικού την περίοδο 2000-2007.
Θεωρείται ότι είχε ανάμειξη σε βομβιστικές επιθέσεις και απόπειρες εμπρησμού σε περιοχές μεταναστών στην Κολωνία καθώς και σε 15 ληστείες τραπεζών.
Η Τσέπε είχε παραδοθεί στην Αστυνομία το 2011. Είχε προηγηθεί συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και άλλων δύο μελών της ίδιας οργάνωσης, στη διάρκεια ληστείας. Τότε τα δύο άλλα μέλη έβαλαν τέλος στη ζωή τους.
Η αστυνομία όμως εντόπισε το όπλο που χρησιμοποίησαν στην απόπειρα της ληστείας, το οποίο ταυτοποιήθηκε με ορισμένες από τις επιθέσεις κατά των μεταναστών. Έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.
«Λαμβάνοντας υπόψη τις ιστορικές, κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις, η δίκη των NSU αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές υποθέσεις της ιστορίας της μεταπολεμικής Γερμανίας» δήλωσαν οι δικηγόροι της οικογένειας ενός εκ των θυμάτων.
Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές-μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων, αλλά και συγγενείς των θυμάτων.
Δεν έλειψε η ένταση, παρά την ισχυρότατη αστυνομική παρουσία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μέση Ανατολή: Πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων από Ομάν και Ντουμπάι
- Είναι η Κίνα ο πραγματικός στόχος της επίθεσης Τραμπ στο Ιράν; – Γιατί πλήττει το Πεκίνο εκεί που πονάει;
- Markos by Night: Πρεμιέρα στο MEGA με το απολαυστικό «Notis Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ»
- Το στάδιο Αζάντι στην Τεχεράνη έχει καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς
- Άμπου Ντάμπι: Έξι τραυματίες από πτώση θραυσμάτων από drones
- Έκτακτα μέτρα στην αγορά αναγγέλλει ο Θεοδωρικάκος λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή
- Καθ’ οδόν «τσουχτερά» πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα και απλήρωτα τέλη – Πώς θα υποβάλετε ένσταση
- Γουόρντ: «Δεν ξεχνάμε ότι χάσαμε στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό – Είμαστε μια σκληρή ομάδα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442