
Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί σε Αθήνα και Πειραιά
Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα, Πέμπτη τα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών από το Νοέμβριο του 2012 μέχρι σήμερα.
Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα, Πέμπτη τα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών από το Νοέμβριο του 2012 μέχρι σήμερα.
Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) στηρίζει και παρέχει κάλυψη στις επισχέσεις και λοιπές κινητοποιήσεις των γιατρών, ειδικευμένων και ειδικευόμενων, όπως ακριβώς αυτές αποφασίζονται στις συνελεύσεις τους και προγραμματίζει να προβεί σε νομικές ενέργειες έναντι των διοικήσεων των νοσοκομείων για τα χρωστούμενα δεδουλευμένα του 2012, με νομική και οικονομική κάλυψη από την Ένωση.
Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται ήδη, εδώ και αρκετές μέρες, οι ειδικευόμενοι γιατροί στα νοσοκομεία «Τζάνειο», «Κρατικό Νίκαιας», «Μεταξά» και «Άγιοι Ανάργυροι».
Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται, επίσης, για την έλλειψη προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν, 150 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) να είναι κλειστές, «θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».
«Παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης για κάλυψη των κενών κλινών ΜΕΘ με προσωπικό, τίποτα δεν έχει γίνει» σημειώνει η ΕΙΝΑΠ, αναφέροντας ενδεικτικά ότι δεν λειτουργούν 10 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) στον «Ευαγγελισμό», 10 κλίνες ΜΕΘ στο «Αττικόν» και πάνω από 10 κλίνες εντατικής νεογνών στο ίδιο νοσοκομείο, 8 κλίνες στους «Αγίους Αναργύρους» κ.ά.
«Διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους -με ότι αυτό συνεπάγεται», υπογραμμίζει η ΕΙΝΑΠ, ζητώντας να προσληφθεί άμεσα μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Από το σεξ απίλ έως την ακροδεξιά, η Μπριζίτ Μπαρντό συμβόλιζε μια Γαλλία σε μετάβαση
- Αντρέας Γεωργίου: Η βόλτα στη θάλασσα με την 4 μηνών κορούλα του
- Κεντρική Μακεδονία: Σοβαρά προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους
- Forbes: Στις 40 πιο ακριβές ομάδες του κόσμου μόνο δύο ποδοσφαιρικές – Πού βρίσκονται Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Συνάντηση Τραμπ και Νετανιάχου στη Φλόριντα για τη Γάζα – Τι άλλο θα συζητήσουν
- Ο ΠΑΟΚ κινείται και για Πουλακίδα – Ποιος είναι ο ομογενής γκαρντ που αγωνίζεται στη G-League (vids)
- Profession: Santa Claus
- Ανάπτυξη με ημερομηνία λήξης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442