Τη μεσολάβηση του Πάπα για τα νησιά Φώκλαντς ζήτησε η Αργεντινή
Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ζήτησε από τον Πάπα Φραγκίσκο να μεσολαβήσει στην διαμάχη με την Βρετανία για τα νησιά Φώκλαντς/Μαλβίνας.
Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ζήτησε από τον Πάπα Φραγκίσκο να μεσολαβήσει στην διαμάχη με την Βρετανία για τα νησιά Φώκλαντς/Μαλβίνας.
Η Αργεντινή πρόεδρος βρίσκεται στο Βατικανό για να παραστεί στην τελετή επίσημης ενθρόνισης του Φραγκίσκου, ο οποίος πριν εκλεγεί Πάπας ήταν αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες.
Η Φερνάντες ήταν η πρώτη ηγέτις που είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ποντίφικα στην Αγία Μάρθα, την εσωτερική κατοικία στο Βατικανό όπου εξακολουθεί να καταλύει ο Πάπας.
Ακολούθησε γεύμα μεταξύ των δύο «άσπονδων φίλων»…
Η ίδια είπε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση: «Ζήτησα την μεσολάβησή του για να αποφευχθούν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την ‘στρατιωτικοποίηση’ εκ μέρους της Μεγάλης Βρετανίας στο νότιο Ατλαντικό. Επιθυμούμε τον διάλογο και αυτός είναι ο λόγος που ζητήσαμε από τον Πάπα να μεσολαβήσει ώστε ο διάλογος να επιτύχει».
Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα σε μια παλαιότερη δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου για τα Φώκλαντς/Μαλβίνας.
Ο ποντίφικας, ως καρδινάλιος, είχε μιλήσει για «σφετεριστές» των Νησιών, για να εισπράξει την απάντηση του Κάμερον:
«Με όλο το σεβασμό, διαφωνώ μαζί του. Άλλωστε πρόσφατα βγήκε άσπρος καπνός από τα Νησιά», είπε ο Κάμερον, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα υπέρ της παραμονής (με 99.8%) των Νησιών υπό βρετανικό έλεγχο.
Η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, χαρακτήρισε «παρωδία» το δημοψήφισμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν σαν «συνέλευση καταληψιών».
Η Ουάσινγκτον, ας σημειωθεί, επισήμανε πως το δημοψήφισμα δεν αλλάζει την στάση της στο θέμα, το οποίο ακόμη θεωρεί ως ζήτημα εδαφικών διαφορών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)








![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442