Ρεκόρ πτώσης στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας το Φεβρουάριο
Βουτιά 12% σημείωσε το Φεβρουάριο ο ρυθμός ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, εξαιτίας της συρρίκνωσης της βιομηχανικής παραγωγής και του ήπιου χειμώνα που περιόρισε τη χρήση συστημάτων κλιματισμού, σύμφωνα με στοιχεία του ΑΔΜΗΕ. Η πτώση αυτή είναι η υψηλότερη από τον Αύγουστο του 2004, όταν άρχισαν να δημοσιοποιούνται τα στοιχεία σε μηνιαία βάση.
Βουτιά 12% σημείωσε το Φεβρουάριο ο ρυθμός ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, εξαιτίας της συρρίκνωσης της βιομηχανικής παραγωγής και του ήπιου χειμώνα που περιόρισε τη χρήση συστημάτων κλιματισμού, σύμφωνα με στοιχεία του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Η πτώση αυτή είναι η υψηλότερη από τον Αύγουστο του 2004, όταν άρχισαν να δημοσιοποιούνται τα στοιχεία σε μηνιαία βάση.
Η καθαρή ζήτηση για ενέργεια υποχώρησε 12% στις 3,84 εκατομμύρια μεγαβατώρες (MWh), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΑΔΜΗΕ.
Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας συρρικνώνεται συνεχώς τα τελευταία τέσσερα έτη με τις εταιρίες παραγωγής να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν σε συνθήκες επιταχυνόμενης ύφεσης.
Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τις βιομηχανίες υποχώρησε 4,4% το Φεβρουάριο, υποδηλώνοντας ότι η πενταετής περίοδος ύφεσης δεν είναι κοντά στο τέλος της.
Επιπλέον, οι ήπιες καιρικές συνθήκες του Φεβρουαρίου βοήθησαν τα νοικοκυριά να περιορίσουν τη χρήση κλιματιστικών. Τους τελευταίους μήνες πολλοί καταναλωτές στράφηκαν σε αυτά για να αποφύγουν την αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή του οποίου αυξήθηκε κατά 35% περίπου.
Τα 2/3 της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καλύπτονται από τη ΔΕΗ.
Μετά τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις η εταιρία αύξησε την παραγωγή από υδροηλεκτρικές μονάδες της στις 708.651 MWh, το υψηλότερο επίπεδο της τριετίας, σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ.
Η αύξηση της υδροηλεκτρικής παραγωγής μειώνει το μέσο κόστος παραγωγής για την ΔΕΗ, το οποίο είναι χαμηλότερο στα υδροηλεκτρικά παρά στις θερμικές μονάδες της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στο Υπουργικό η αύξηση του κατώτατου μισθού – Τι αλλάζει από 1η Απριλίου
- Πες μου τις αγαπημένες σου ταινίες, να σου πω ποιος είσαι
- Ο χάρτης του ΕΝΦΙΑ – Οι πλουσιότερες και οι φτωχότερες περιφέρειες
- Σήμερα η επιχείρηση εξουδετέρωσης της οβίδας που βρέθηκε στην Πεύκη
- Συνταγή: Wrap με χαλούμι και χούμους
- Ο Τραμπ απειλεί «να εξαπολύσει την κόλαση» στο Ιράν που θωρακίζει το νησί Χαργκ – Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές
- «Αξιωματούχοι του Ιράν που διαπραγματεύονται φοβούνται να το πουν» λέει ο Τραμπ
- Γυμναστική: Το εμπόδιο που μας επηρεάζει όλους αλλά δεν το ξέρουμε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442