Συνέχεια στην κόντρα με τον Ευ.Βενιζέλο για τα αμυντικά σχέδια της χώρας δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ
Συνέχεια στην κόντρα του με το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την αναφορά Βενιζέλου ότι κατέχει αντίγραφο των αμυντικών σχεδίων της χώρας δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο. «Οι δηλώσεις Βενιζέλου γεννούν εύλογα ερωτηματικά σχετικά με το κατά πόσον είναι ασφαλή τόσο τα αμυντικά σχέδια της χώρας, όσο και οι λεπτομέρειες που αφορούν στον αμυντικό της σχεδιασμό» τονίζει ο βουλευτής, Θ.Δρίτσας και ζητά από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει εάν καλύπτει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και γιατί σιωπά.
Συνέχεια στην κόντρα του με το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου σε απόρρητα έγγραφα δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο.
Από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο υπουργείο Αμύνης; Βεβαίως έχω. Είναι δυνατόν να μην έχω; Πώς πήγαινα στο ΝΑΤΟ; Πώς πήγαινα στην Ευρωπαϊκή Ένωση;»,
Λίγο αργότερα, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βενιζέλος συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Άμα ανοίξετε τα αμυντικά περιοδικά, τα ψηφιακά και τα συμβατικά, θα βρείτε πληροφορίες πολύ περισσότερες απ’ αυτές που έχει ο εκάστοτε υπουργός Αμύνης όταν εισηγείται…Αφήστε. Δεν έχει ο υπουργός αυτά που του στέλνουν τα επιτελεία για να εισηγηθεί στο ΚΥΣΕΑ; Δεν έχω το αντίγραφο του αμυντικού δόγματος που συνέταξα εγώ ο ίδιος με τα χέρια μου και εισηγήθηκα στο ΚΥΣΕΑ;…… Έχετε γίνει τώρα και υπερευαίσθητος, βλέπω, στα θέματα εθνικής άμυνας! Σας διαβεβαιώ ότι δεν εθίγη η αμυντική θωράκιση της χώρας και η εμπιστευτικότητα των αμυντικών πληροφοριών».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, με ερώτησή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο τονίζει ότι οι δηλώσεις Βενιζέλου «γεννούν εύλογα ερωτηματικά σχετικά με το κατά πόσον είναι ασφαλή τόσο τα αμυντικά σχέδια της χώρας, όσο και οι λεπτομέρειες που αφορούν στον αμυντικό της σχεδιασμό, όπως επίσης και γεννούν απορία για την ιδιοκτησιακή αντίληψη κυβερνητικών αξιωματούχων».
Ερωτά την κυβέρνηση εάν συμφωνεί με τα παραπάνω, αν καλύπτει πολιτικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και γιατί σιωπά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Λύγισε» ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Μάχατς και αποκλείστηκε από το Australian Open
- Τραμπ: «Ο πρόεδρος σκότωσε το αμερικανικό όνειρο για τους Ευρωπαίους» – Η ομιλία στο Νταβός και το ρήγμα με την ΕΕ
- Στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος εντάσσεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρεμαστής
- ΒΗΜΑ: Έρχεται αυτή την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές
- Δημόσιος Τομέας: Πότε η παραίτηση είναι προϋπόθεση για συνταξιοδότηση
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Εστουδιάντες για μια θέση στους «8» του Eurocup
- Στον βρεφονηπιακό σταθμό μεταδίδεται και το… μικροβίωμα του εντέρου
- Μενέλαος Λουντέμης: Καλύτερα εκπατρισμένος και ελεύθερος παρά επαναπατρισμένος και επιτηρούμενος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442