Προσπάθειες περιορισμού των αναγκών ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών
Να περιορίσει τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών, που υπολογίζονται περί τα 10 δισ. ευρώ από τον οίκο Pimco θα προσπαθήσει η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου μέσω του ειδικού συμβούλου Black Rock.
Να περιορίσει τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών, που υπολογίζονται περί τα 10 δισ. ευρώ από τον οίκο Pimco θα προσπαθήσει η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου μέσω του ειδικού συμβούλου Black Rock.
Η σχετική πρωτοβουλία δεν έχει στόχο να ελεγχθεί η Pimco, αλλά να υπάρξει καλύτερη κατανόηση της διαδικασίας που έχει χρησιμοποιηθεί και κατά πόσον μέσα από τα ευρήματά της μπορούν να εξαχθούν διαφοροποιημένα αποτελέσματα, σημειώνεται.
Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, δήλωσε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ότι η μεθοδολογία αυτή ακολουθήθηκε κι από άλλες μνημονιακές χώρες και ότι αυτό γίνεται σε συνεργασία με την τρόικα, με την οποία χθες βράδυ είχε νέα τηλεδιάσκεψη.
Είναι σαφές, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, ότι καταβάλλεται προσπάθεια να εξαντληθεί κάθε περιθώριο που θα συνέτεινε, ώστε το δημόσιο χρέος της Κύπρου να είναι βιώσιμο.
Η εκτίμηση της Κεντρικής Τράπεζας και του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης των πραγμάτων.
Στους όρους εντολής προς την Black Rock περιλαμβάνεται και η μακροχρόνια προσέγγιση των ζημιών στο τραπεζικό σύστημα από πιθανά μη εξυπηρετούμενα δάνεια και μια λεπτομερής ανάλυση προβλέψεων κερδών για την κάλυψη μελλοντικών ζημιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- NBA: Διέλυσαν τους Κλίπερς οι Μπουλς (138-110) – Διπλό στο Ντένβερ οι Λέικερς (107-115)
- Δολοφονία στο Αγρίνιο: Απολογείται σήμερα ο 44χρονος – «Δεν περίμενα να φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο»
- Η Σονάτα του Σεληνόφωτος: Η εξομολόγηση του Γιάννη Ρίτσου
- Πού θα χτυπήσει με σφοδρότητα η κακοκαιρία, οι κόκκινες περιοχές – Κίνδυνος για πλημμύρες, μπαράζ 112, κλειστά σχολεία
- Η εμπειρία της κίνησης μέσω μιας γλυπτικής ως ενσώματης πράξης
- Διπλός ΕΝΦΙΑ για τα κλειστά ακίνητα τραπεζών και servicers
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης με μια αγκαλιά
- Απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια λόγω της κακοκαιρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 21.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-Vxr9QbwI3hQ-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442