
Με προβλήματα η χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης
Με προβλήματα αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, καθώς τεχνικές δυσλειτουργίες σχετικές με τα διαθέσιμα φορολογικά δεδομένα και περίπτωσεις διαμερισμάτων που έχουν αυτόνομη θέρμανση καθυστερούν την επιστροφή του φόρου. Επιπλέον, δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σχετική υπουργική απόφαση.
Με προβλήματα αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, καθώς τεχνικές δυσλειτουργίες σχετικές με τα διαθέσιμα φορολογικά δεδομένα και περίπτωσεις διαμερισμάτων που έχουν αυτόνομη θέρμανση καθυστερούν την επιστροφή του φόρου. Επιπλέον, δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σχετική υπουργική απόφαση…
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών εξετάζει λύσεις για την αντιμετώπιση περιπτώσεων πολιτών που το προηγούμενο οικονομικό έτος δεν είχαν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης λόγω χαμηλών εισοδημάτων και δεν δήλωσαν τα στοιχεία τους.
Ακόμη, εξετάζεται η περίπτωση ιδιοκτητών ή ενοικιαστών διαμερισμάτων που έχουν αυτόνομη θέρμανση και στα οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της πραγματικής κατανάλωσης.
Αυτό διότι η χορήγηση του επιδόματος προβλέπεται να γίνεται με βάση τα χιλιοστά που αντιστοιχούν στο κάθε διαμέρισμα και με την αυτόνομη θέρμανση δεν υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της πραγματικής κατανάλωσης, με αποτέλεσμα να μπορεί κάποιος να εισπράξει το επίδομα ακόμα και εάν δεν έχει καταναλώσει όλη την ποσότητα πετρελαίου που του αναλογεί με βάση τα δηλωθέντα χιλιοστά.
Αρμόδιες πηγές ενημερώνουν πως όταν υπογραφεί και εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση της επιστροφής φόρου του πετρελαίου θέρμανσης θα ενεργοποιηθεί η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να καταγραφούν οι δικαιούχοι είσπραξης του επιδόματος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιστροφή φόρου θα γίνεται σε διάστημα 15 ημερών μετά από κάθε αγορά πετρελαίου θέρμανσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δημιουργήθηκε Μουσείο Μαθητικής Ιστορίας στο Κορακοβούνι Βόρειας Κυνουρίας
- Ανδρουλάκης: Live η τοποθέτησή του στη Βουλή για το «κυκλοφοριακό χάος και την υποβάθμιση των ΜΜΜ στην Αττική»
- Σέμνη Καρούζου: Ένα μικρό «ευχαριστώ» διά χειρός Μανόλη Ανδρόνικου
- Νιγηρία: Έρευνες για κύκλωμα εμπορίας οργάνων μετά από φρικιαστική ανακάλυψη σε αστυνομική έφοδο
- Σαρωτικοί έλεγχοι στα ενοίκια «μαϊμού» των… 10 ευρώ το μήνα – Τι ψάχνει η ΑΑΔΕ
- Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Μυτιλήνης και Special Olympics Hellas
- «Διαρροή από εργαστήριο» ίσως έφερε την πανώλη των χοίρων στην Ισπανία
- Ολυμπιακός: Η παγωμένη «καλημέρα» από την Αστάνα ενόψει του αγώνα με την Καϊράτ (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442