Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ο φόβος που… κυρίευσε τον Παναθηναϊκό και η έκπληξη του Ίκαρου

Ο φόβος που… κυρίευσε τον Παναθηναϊκό και η έκπληξη του Ίκαρου

Στο σημείο που ο Παναθηναϊκός άρχισε να ζορίζεται και όπως τόνισε, τότε άρχισε να μπαίνει στην ψυχολογία των παικτών του ο φόβος, στάθηκε ο προπονητής του «τριφυλλιού», Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος μετά την ήττα από τον Ίκαρο Καλλιθέας χολίασε επίσης πως όταν ένα παιχνίδι στραβώνει, τότε μπαίνει ο φόβος στις τάξεις της ομάδας. Πρίφτης: «Βραδιά έκπληξης και για εμάς». Σχορτσανίτης: «Αυτή είναι η κατάσταση».

Στο σημείο που ο Παναθηναϊκός άρχισε να ζορίζεται και όπως τόνισε, τότε άρχισε να μπαίνει στην ψυχολογία των παικτών του ο φόβος, στάθηκε ο προπονητής του «τριφυλλιού», Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος μετά την ήττα από τον Ίκαρο Καλλιθέας χολίασε επίσης πως όταν ένα παιχνίδι στραβώνει, τότε μπαίνει ο φόβος στις τάξεις της ομάδας.

Ο «Αρτζι» ξεκαθάρισε πως η ομάδα του πρέπει να προσεγγίζει διαφορετικά πλέον τα παιχνίδια, όμως, η απογοήτευση είναι δεδομένη σε όλους: «Ήμασταν συγκεντρωμένοι στο ξεκίνημα και ίσως να νομίζαμε ότι θα ήταν εύκολο το ματς. Δεν προσεγγίσαμε το ματς με ομαδικό πνεύμα. Στο δεύτερο μέρος έκλεισε το παιχνίδι. Όταν στραβώνει το ματς, πάει στους 4 πόντους, εκεί μπαίνει ο φόβος.

Ο Ίκαρος ήταν συγκεντρωμένος και έβαλε δύσκολα σουτ, αλλά αυτό θα το ζούμε συνεχώς. Πρέπει να μάθουμε να είμαστε σοβαροί, όταν είσαι μπροστά πρέπει να τελειώνεις το παιχνίδι. Αν έχουμε 2-3 παίκτες σε κακή μέρα, αρχίζουν τα προβλήματα. Χρειαζόμαστε να προσεγγίζουμε λίγο διαφορετικά τα ματς μέσα από την άμυνα και την προσπάθεια. Φάγαμε 8 πόντους σε 1 λεπτό στο δεύτερο δεκάλεπτο. Πρέπει να δίνουμε και σε άλλα παιδιά χρόνο. Τα πίσω παιδιά πρέπει να έρθουν και να ανεβάσουν το επίπεδο».

Πρίφτης: «Βραδιά έκπληξης και για εμάς»

Από την άλλη, ο προπονητής του Ίκαρου Καλλιθέας, Δημήτρης Πρίφτης που εξελίσσεται σε… εφιάλτης για τον Παναθηναϊκό, καθώς μετά την περυσινή νίκη, η ομάδα του νίκησε ακόμα μια φορά φέτος τους «πράσινους». Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι είναι σίγουρα μια σπουδαία επιτυχία, ωστόσο οφείλουν όλοι να μείνουν προσγειωμένοι για να έχει και συνέχεια το αποτέλεσμα κόντρα στο «τριφύλλι».

«Είναι βραδιά έκπληξης για όλους. Το πιστέψαμε στη διάρκεια, βλέποντας ότι υπάρχει μια πιθανότητα για μας. Αυτή την στιγμή έχουμε τη χαρά της μιας βραδιάς, αλλά πρέπει να ξεφύγουμε από αυτή. Ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου είναι η έπαρση και κατ’ επέκταση ενός παίκτη και μιας ομάδας. Και πέρσι το είχα διαχειριστεί με την Καβάλα, καθώς μετά τη νίκη μας επί του ΠΑΟ ακολούθησε ένας μήνας καταστροφής. Θα προσπαθήσω λοιπόν να μείνω προσγειωμένος κι εγώ και οι παίκτες μου. Είχαμε την τύχη σε κάποιες φάσεις, είχαμε καλό αμυντικό ριμπάουντ και λειτουργία κι αυτό που έχει σημασία είναι οι δύο βαθμοί. Τα υπόλοιπα είναι συναισθήματα της μιας βραδιάς».

Ο κόουτς του Ικάρου ρωτήθηκε για την παρουσία του Ζόραν Βρκιτς, ο οποίος αγωνίσθηκε για πρώτη φορά στην Α1: «Έχει αλλάξει αισθητά την εικόνα της ομάδας, καθώς είναι καλός παίκτης. Ο Ίκαρος είναι μια ομάδα που ακολουθεί κατά γράμμα τους κανονισμούς και ήταν επιλογή του πρόεδρου και σε αυτή την περίπτωση να ακολουθήσουμε τους κανονισμούς και να μην τον χρησιμοποιήσουμε. Είναι ένα κομμάτι της ομάδας. Θα έλεγα ότι είναι μια εσωτερική μεταγραφή».

Σχορτσανίτης: «Αυτή είναι η κατάσταση»

Από πλευράς παικτών του Παναθηναϊκού το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσε, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ο οποίος υπογράμμισε ότι: «Δεν είχαμε συγκέντρωση δεν εκτελέσαμε αυτά που μας είπαν οι προπονητές. Τον τελευταίο μήνα λέω ότι χρειαζόμαστε υπομονή. Αυτό δεν είναι κατάσταση. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Να βάλουμε όλοι μας στο μυαλό μας σε ποια ομάδα βρισκόμαστε. Δεν γίνεται. Πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να βρούμε τι φταίει. Το πρόβλημα είναι στην καρδιά και στο μυαλό του καθενός. Σκοτωνόμαστε, παλεύουμε κάθε μέρα στην προπόνηση, ο καθένας όμως πρέπει βρει τι φταίει. Εκεί είναι το πρόβλημα. Πρέπει να συγκεντρωθεί, να ξεχάσουμε το εγώ και να φτιάξουμε ένα σύνολο που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες».

Λάσμε: «Πρέπει να βρούμε τι φταίει»

Συγκέντρωση και… χρόνο χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να φτάσει στο σημείο που θέλει, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Στέφαν Λάσμε μετά την ήττα των «πράσινων» από τον Ίκαρο Καλλιθέας. Ο Γκαμπονέζος σέντερ στάθηκε στο γεγονός ότι το «τριφύλλι» έχει πολλούς νέους παίκτες και είναι μία νέα ομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι θέλει δουλειά στην προπόνηση και αρκετό χρόνο για να «βρεθεί». «Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο τέλος. Είμαστε μία νέα ομάδα. Πρέπει να βρούμε τι φταίει, να βρούμε τους εαυτούς μας, να παραμένουμε συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι, για να παίρνουμε τη νίκη. Είμαστε μία νέα ομάδα με καλούς παίκτες. Χρειάζεται χρόνος για να βρούμε ο καθένας τα πατήματά του και το ρόλο του στην ομάδα», τόνισε ο Λάσμε.

Αναφορικά με την συνέχεια αλλά και το παιχνίδι με την Χίμκι, πρόσθεσε: «Είμαστε μία νέα ομάδα, που δουλεύει σκληρά. Είναι σημαντικό να κάνουμε σκληρή προπόνηση κάθε ημέρα και να κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Από την μεριά των παικτών του Ίκαρου, ο Βασίλης Σίμτσακ, τόνισε: «Προερχόμαστε από δύο δύσκολες εβδομάδες. Χρειαζόμαστε πάρα πολλή δουλειά, είμαστε καινούρια ομάδα, κάναμε ένα μικρό βήμα για να γίνουμε καλύτεροι. Αυτή η νίκη μας δίνει αυτοπεποίθηση και θα δουλέψουμε περισσότερο. Δεν ξεκινήσαμε καλά το ματς, αλλά σφίξαμε την άμυνα, μπήκανε κάποια τρίποντα που τα χρειαζόμαστε. Αφού πλησιάσαμε πιστέψαμε ακόμα περισσότερο ότι μπορούσαμε να πετύχουμε τη νίκη. Χρειάζεται υπομονή η ομάδα, καθώς μόνο ο Αγαδάκος έχει μείνει από πέρσι.

Την αφιερώνω τη νίκη στον πρόεδρο, τον κύριο Αγγελόπουλο. Είμαι δύο μήνες εδώ, είναι η τρίτη χρονιά του Ικάρου στην Α1 και είναι η πρώτη μεγάλη του νίκη. Ο πρόεδρος μοχθεί, μας δίνει αυτά που χρειαζόμαστε και πρέπει να τον ευχαριστήσουμε για αυτά που μας δίνει. Την αφιερώνω και στον προπονητή. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για μας. Καθώς θα μας υπολογίζουν πολύ περισσότερο, το ξέρω αυτό από την Καβάλα. Πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι.

Όσο για το γεγονός ότι έχει νικήσει τον Παναθηναϊκό, ως παίκτης της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, της Καβάλας και τώρα του Ικάρου: «Είναι και λίγο τυχερό. Τυχαίνει να είμαι με καλούς συμπαίκτες και προπονητές. Είναι χαρά και τιμή όταν θα σταματήσω το μπάσκετ, θα έχω κάτι να λέω. Αυτή την στιγμή δεν μου δίνει τίποτα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο