Δεκαπέντε χιλιάδες τροπολογίες επί νομοσχεδίου κατέθεσε το αλβανικό κόμμα της ΠΓΔΜ
Το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI κατέθεσε στη Βουλή της ΠΓΔΜ 15.450 τροπολογίες επί ενός επίμαχου νομοσχεδίου το οποίο προβλέπει την παραχώρηση σειράς προνομίων στους βετεράνους αγωνιστές των κυβερνητικών δυνάμεων την περίοδο των συγκρούσεων το 2001 καθώς και στις οικογένειές τους. Το νομοσχέδιο, το οποίο απειλεί τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού, κατατέθηκε στη Βουλή της ΠΓΔΜ με τη διαδικασία του επείγοντος αφού πρώτα είχε κολλήσει σε κοινοβουλευτική επιτροπή εργασίας.
Το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI κατέθεσε στη Βουλή της ΠΓΔΜ 15.450 τροπολογίες επί ενός επίμαχου νομοσχεδίου το οποίο προβλέπει την παραχώρηση σειράς προνομίων στους βετεράνους αγωνιστές των κυβερνητικών δυνάμεων την περίοδο των συγκρούσεων το 2001 καθώς και στις οικογένειές τους.
Το νομοσχέδιο, το οποίο απειλεί τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού, κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή της ΠΓΔΜ με τη διαδικασία του επείγοντος.
Το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, το οποίο είχε καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο με την τακτική διαδικασία, το απέσυρε πριν από δύο εβδομάδες αλλά το επανέφερε με τη διαδικασία του επείγοντος, σε μία προσπάθεια να ξεπεραστεί ο σκόπελος στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής.
Το νομοσχέδιο είχε κολλήσει στην επιτροπή εξαιτίας της παρελκυστικής τακτικής που εδώ και πάνω από έναν μήνα έχουν υιοθετήσει οι βουλευτές του DUI του Αλί Αχμέτι, το οποίο αντιτίθεται σφόδρα στο νομοσχέδιο.
Η κατάθεση τεράστιου αριθμού τροπολογιών από το DUI, καταδεικνύει ότι θα επιχειρήσει εκ νέου να εμποδίσει την ψήφιση του, αυτή τη φορά με διαφορετικό τρόπο.
Οι τροπολογίες επί του νομοσχεδίου που κατάθεσε το DUI θα εξεταστούν την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου από την κοινοβουλευτική επιτροπή Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, με τη διαδικασία του επείγοντος.
Το DUI έχει ζητήσει είτε την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου είτε να συμπεριληφθούν σε αυτό και οι Αλβανοί αντάρτες του UCK, οι οποίοι το 2001, υπό την ηγεσία του Αλί Αχμέτι, είχαν εμπλακεί σε πολύμηνες ένοπλες συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα επανεξετάσει τη συμμετοχή του στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Το νομοσχέδιο υποστηρίζει και το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ενώ κατά του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί και τα τρία αλβανικά κοινοβουλευτικά κόμματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)


















![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)


























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442