Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Εισαγγελική εντολή για τον εντοπισμό του εκδότη του Hot Doc στο πλαίσιο του Αυτόφωρου

Εισαγγελική εντολή για τον εντοπισμό του εκδότη του Hot Doc στο πλαίσιο του Αυτόφωρου

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Ελληνική Αστυνομία έρευνες για τον εντοπισμό του εκδότη του περιοδικού Hot Doc, Κ.Βαξεβάνη, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, η οποία κινήθηκε αυτεπάγγελτα. Προηγήθηκε η δημοσίευση από το περιοδικό της φερόμενης ως λίστας Λαγκάρντ. Στη λίστα που δημοσιεύει το περιοδικό εμφανίζονται μόνο τα 2.059 ονόματα, χωρίς το ύψος της κατάθεσης στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Ελληνική Αστυνομία έρευνες για τον εντοπισμό του εκδότη του περιοδικού Hot Doc, Κ.Βαξεβάνη, κατόπιν παραγγελίας τηςΕισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η εισαγγελία κινήθηκε αυτεπαγγέλτως και σχημάτισε δικογραφία εις βάρος του, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αλλά και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Ο εκδότης αναζητείται στο πλαίσιο του αυτόφωρου, το οποίο λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Με tweet στον προσωπικό του λογαριασμό ο κ. Βαξεβάνης αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Η Δικαιοσύνη κλείνει πονηρά το μάτι. Αντί να συλλάβουν κλέφτες και παρανομούντες υπουργούς θέλουν να συλλάβουν την αλήθεια.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.:

«Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC, όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ.»

Η φερόμενη ως λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνει ονόματα επιχειρηματιών, εκδοτών, εφοπλιστών, δημοσιογράφων, αλλά και επαγγελματιών, νοικοκυρών και επιστημόνων.

Στη λίστα που δημοσιεύει το περιοδικό εμφανίζονται μόνο τα 2.059 ονόματα, χωρίς το ύψος της κατάθεσης στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Επίσης, δεν είναι εξακριβωμένο εάν το περιεχόμενο της λίστας προέρχεται από το αυθεντικό cd που παρέδωσαν οι γαλλικές αρχές στην ελληνική κυβέρνηση.

Οι άνθρωποι που παρουσιάζονται στη λίστα δεν μπορούν να θεωρηθούν αυτομάτως ύποπτοι φοροδιαφυγής, καθώς οι περισσότεροι είναι γνωστοί επιχειρηματίες, που θα μπορούσαν νομίμως να έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό.

Αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Προκλητική και απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του δημοσιογράφου.

«Δυστυχώς η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σε αυτούς που συγκαλύπτουν, που έχασαν, ξέχασαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν.

» Η δίωξη είναι πολιτική και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από το σύνολο του ελληνικού λαού ο οποίος καλείται αυτές τις μέρες να υποστεί τις συνέπειες της πιο σκληρής και ταξικής πολιτικής που έχει γνωρίσει ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση αλλά και τις συνέπειες της διαχρονικής και συστηματικής φοροδιαφυγής των εχόντων και κατεχόντων» αναφέρει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο