Συνεχίζεται η μείωση των ξένων άμεσων επενδύσεων στην Κίνα
Μείωση 6,8% σε ετήσια βάση παρουσίασαν οι ξένες άμεσες επενδύσεις στην Κίνα, υποχωρώντας στα 8,43 δισεκατομμύρια δολάρια, λόγω των επίμονων αδυναμιών στην παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η κινεζική Κυβέρνηση. Στους πρώτους εννέα μήνες του έτους, οι ξένες άμεσες επενδύσεις έφτασαν τα 83,4 δισ. δολάρια, που αντιστοιχεί σε πτώση 3,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2001.
Μείωση 6,8% σε ετήσια βάση παρουσίασαν οι ξένες άμεσες επενδύσεις στην Κίνα, υποχωρώντας στα 8,43 δισεκατομμύρια δολάρια, λόγω των επίμονων αδυναμιών στην παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η κινεζική Κυβέρνηση.
Στους πρώτους εννέα μήνες του έτους, οι ξένες άμεσες επενδύσεις έφτασαν τα 83,4 δισ. δολάρια, που αντιστοιχεί σε πτώση 3,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2001.
Η νέα μείωση συνεχίζει την πτωτική τάση από τον περασμένο Νοέμβριο, με την εξαίρεση του Μαΐου, οπόταν οι ξένες άμεσες επενδύσεις αυξήθηκαν οριακά κατά 0,05%.
Το Πεκίνο αποδίδει τη μείωση στις ξένες άμεσες επενδύσεις στην επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, την παρατεταμένη κρίση χρέους της Ευρωζώνης, καθώς και την αδύναμη ζήτηση στην εγχώρια αγορά.
Εξάλλου, τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες Πέμπτη δείχνουν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο παρουσιάζει επιβράδυνση για επτά συνεχόμενα τρίμηνα, αφού η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε σε ρυθμό 7,4% στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, επίδοση που αποτελεί τη χειρότερη για την κινεζική οικονομία από το πρώτο τρίμηνο του 2009.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παντρεύτηκαν στο Περιστέρι… και η Ρία Ελληνίδου είχε δίπλα στην εκκλησία συναυλία
- Επίθεση στο Μπόνταϊ: Οι οικογένειες των θυμάτων ζητούν έρευνα για την άνοδο του αντισημιτισμού
- Σάκης Ρουβάς: Πήρε αγκαλιά τη Νατάσσα Θεοδωρίδου και του σκίστηκε το παντελόνι
- Πολιτική κόντρα για τους αγρότες – «Η κυβέρνηση σαν βαμπίρ έπεσε στις επιδοτήσεις για να τις μοιράσει σε Φραπέδες»
- Ο Τζόουνς θέλει Ολυμπιακό, αλλά η Παρτίζαν ακούει προτάσεις και συζητάει με την Dubai BC
- Εργαζόμενοι: Η δεύτερη δουλειά επιστρέφει – Στόχος η κάλυψη βασικών αναγκών
- Σημάδια ανάκαμψης για το ελαιόλαδο – Οι προοπτικές για την επόμενη δεκαετία
- Έξαλλος με τη διαιτησία ο Μουρίνιο: «Για εμένα κερδίσαμε 3-2» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442