Τη συνδρομή του Ιράν για την ειρήνευση στη Συρία ζητά ο απεσταλμένος του ΟΗΕ
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Λακτάρ Μπραχίμι, απηύθηνε έκκληση στην Τεχεράνη να βοηθήσει στην εφαρμογή μιας κατάπαυσης του πυρός στη Συρία στη διάρκεια της μουσουλμανικής γιορτής Έιντ αλ-Άντχα. Ο ειδικός απεσταλμένος συναντήθηκε με Ιρανούς αξιωματούχους, σε μια προσπάθεια να ασκήσει πιέσεις να βρεθεί λύση στη Συρία.
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Λακτάρ Μπραχίμι, απηύθηνε έκκληση στην Τεχεράνη να βοηθήσει στην εφαρμογή μιας κατάπαυσης του πυρός στη Συρία στη διάρκεια της μουσουλμανικής γιορτής Έιντ αλ-Άντχα.
Η γιορτή της Έιντ αλ-Άντχα ξεκινά σε δέκα ημέρες.
Στη διάρκεια επίσκεψής του στο Ιράν, ο Λ.Μπραχίμι είπε ότι αυτή η κατάπαυση του πυρός «θα επέτρεπε στην πολιτική διαδικασία να αναπτυχθεί».
Ο ειδικός απεσταλμένος συναντήθηκε με Ιρανούς αξιωματούχους, σε μια προσπάθεια να ασκήσει πιέσεις να βρεθεί λύση στη Συρία.
Σε ανακοίνωσή του, ο κοινός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου «επανέλαβε την έκκληση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν για κατάπαυση του πυρός και για να μπει τέλος στο εκατέρωθεν εμπόριο όπλων».
Υπογράμμισε ότι η κρίση στη Συρία γίνεται χειρότερη κάθε μέρα που περνά και τόνισε την άμεση ανάγκη να σταματήσει η αιματοχυσία.
Την ίδια ώρα, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των Σύρων προσφύγων στους προσφυγικούς καταυλισμούς ξεπερνά τους 100.000.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.