Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι
Επτά χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα του έργου, το Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο επανέρχεται με την αγαπημένη παράσταση «Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι«, με νέους συντελεστές. Επτά χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα του έργου, το Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο επανέρχεται με την αγαπημένη παράσταση «Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι«, με νέους […]
Η παράσταση θα ανέβει την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στην Κεντρική Σκηνή του
Επί Κολωνώ για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Μερικά λόγια για την παράσταση:
Η Κανέλα ζει στη Χώρα του Χθες, έναν ονειρικό τόπο πάνω από τον κόσμο, αθάνατη μα εντελώς μόνη. Περνάει τον καιρό της παίζοντας με τα είδωλα που της φέρνει από τη γη ο μεγάλος μαγικός της καθρέφτης.
Το Δυοσμαράκι βασιλεύει σ’ ένα μεγάλο κράτος, που δεν είναι ούτε στο χθες, ούτε στο σήμερα, αλλά βρίσκεται πάντα μια μέρα μπροστά, γι αυτό λέγεται η Χώρα του Αύριο.
Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι ξεπηδούν μέσα από το παιδικό ακροατήριο και μεταμορφώνονται επί σκηνής σε παραμυθένιους ήρωες, με τη βοήθεια των ηθοποιών. Ένα κορίτσι και ένα αγόρι από το κοινό γίνονται η Κανέλα και το Δυοσμαράκι του παραμυθιού.
Μέσα από παραδοσιακά παιχνίδια και τραγούδια οι μικροί θεατές μεταφέρονται σ’ ένα ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τη μνήμη του παρελθόντος και την ελπίδα του μέλλοντος.
Τραγούδια και σκοποί από την ελληνική παράδοση, ερμηνεύονται ζωντανά από τους ηθοποιούς και τους μουσικούς, με συνοδεία από φλογέρα, ούτι, κλαρινέτο, κιθάρα, και κρουστά.
Ένα μαγικό παιχνίδι με το χρόνο και την παράδοση. Μια παράσταση για κάθε ηλικία, για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, για φοιτητές, για ενήλικες και υπερήλικες, για όλους όσους πιστεύουν στα παραμύθια!
Βασικοί Συντελεστές
Κείμενο & Δραματουργική επεξεργασία: Αριστέα Κοντραφούρη
Σύλληψη & Σκηνοθεσία: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη
Μουσική επιμέλεια: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, Χαρίτων Χαριτωνίδης
Σκηνικά & Κοστούμια: Έμμα Μολλέ
Διανομή
Παίζουν οι ηθοποιοί: Τάσος Καρακύκλας, Βαλεντίνα Παπαδημητράκη,
Παίζουν οι μουσικοί: Έλλη Βασιλάτου: φλογέρα, κλαρινέτο, Γιάννης Σιφναίος: κιθάρα, ούτι
Πρώτη παράσταση: Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012
Τελευταία παράσταση: Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012
Παραστάσεις: Κυριακή 12:15
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10,00€
Οικογενειακό (4 άτομα) 30,00€
Χώρος: Κεντρική Σκηνή
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
- Μεξικό: Κύμα βίας πυροδοτεί ο θάνατος του Ελ Μέντσο – Εκκληση για ψυχραιμία από τη Σέινμπαουμ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος
- WhatsApp: Ανακοίνωσε πρόσβαση στο ιστορικό ομαδικών μηνυμάτων
- Δασμοί Τραμπ: Νέος γύρος αντιδράσεων από εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ
- Νέα Καληδονία: 55χρονος σέρφερ έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση καρχαρία
- Βιγιαρεάλ – Βαλένθια 2-1: To «κίτρινο υποβρύχιο» πήρε το τοπικό ντέρμπι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)























![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442