Κοντορεβυθούλα… μια ιστορία του σήμερα
Στην Παιδική Σκηνή του Τρένου στο Ρουφ παρουσιάζεται το εξαιρετικό θεατρικό έργο “Κοντορεβυθούλα… μια ιστορία του σήμερα” της γαλλίδας μυθιστοριογράφου και θεατρικής συγγραφέως Claudine Galea (Κλωντίν Γκαλεά). Στην Παιδική Σκηνή του Τρένου στο Ρουφ παρουσιάζεται το εξαιρετικό θεατρικό έργο “Κοντορεβυθούλα… μια ιστορία του σήμερα” της γαλλίδας μυθιστοριογράφου και θεατρικής συγγραφέως Claudine Galea (Κλωντίν Γκαλεά). Η […]
Η συγγραφέας είναι γνωστή σε μας από τη μετάφραση στα γαλλικά μαζί με τη Δήμητρα Κονδυλάκη του έργου του Δημήτρη Δημητριάδη “Ο κυκλισμός του τετραγώνου”.
Στην “Κοντορεβυθούλα” εμπνέεται από τον διάσημο μύθο και μας προσφέρει ένα ολόφρεσκο, σύγχρονο κείμενο για παιδιά γεμάτο αισιοδοξία και χιούμορ. Μέσα από μία ανάλαφρη γραφή μιλάει για θέματα σημαντικά όπως η δημιουργία, η τέχνη και η ζωή.
Μ΄ ένα δώρο – έκπληξη και συντροφιά τις έξι άτακτες αδερφές της, η μικρή Βιολέττα θα οδηγήσει μια πληγωμένη συμμαθήτριά της να ξεπεράσει την αποξένωση, τη σκληρότητα και τη μοναξιά ενώ επτά μαγικά βότσαλα θα τη βοηθήσουν να χαράξει το προσωπικό της μονοπάτι στη ζωή. Σ’ αυτό το ονειρικό ταξίδι, όλοι οι ήρωες γεννιούνται μέσα από τη φαντασία της με φαντασμαγορικές εικόνες video art, ήχους και μουσικές.
Είναι ένα έργο ποιητικό μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, ιδωμένο με ευαισθησία μέσα από τα μάτια ενός μικρού κοριτσιού, που απευθύνεται όχι μόνο στους μικρούς θεατές αλλά και στους γονείς τους, οι οποίοι μερικές φορές, με την υπερπροστατευτικότητα και την υπερβολική τους φροντίδα, άθελά τους δημιουργούν ένα περιβάλλον ασφυξίας απ΄ όπου τα παιδιά επιθυμούν να δραπετεύσουν. Είναι ένας ύμνος στην αγάπη, τη φιλία και την αλληλεγγύη που τόσο συχνά αναπτύσσουν τα παιδιά στις μεταξύ τους σχέσεις.
Συντελεστές: Μετάφραση Δήμητρα Κονδυλάκη
Σκηνοθεσία: Τατιάνα Λύγαρη
Κοστούμια: Ντόρα Λελούδα
Μουσική: Μουσικό συγκρότημα Vice Versa
Κίνηση: Ζωή Χατζηαντωνίου
Φωτισμοί: Μαρία Δερμιτζάκη
Σκηνοθετική επιμέλεια εικόνας: Alessandro Spiliotopulos
Βοηθός σκηνοθέτη: Dubravka Franz Spiliotopoulou
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί
Παναγιώτης Κλίνης, Δάφνη Καφετζή, Έλενα Μεγγρέλη
Παραστάσεις
Σάββατο στις 5.00 μ.μ.
& Κυριακή στις 12.00 μ.μ.
Παραστάσεις για σχολεία καθημερινές στις 10.00 π.μ.
Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος 12 €
Σχολεία 7 €
- Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Αλάσκα
- «Φωτιά» στην Premier League: Το πρόγραμμα Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι μέχρι το φινάλε
- Οι δραστηριότητες που μας βοηθούν να ζήσουμε περισσότερο – Και δεν έχουν σχέση με τη γυμναστική
- Super League: Το πρόγραμμα ΑΕΚ, Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ ως το φινάλε της κανονικής διάρκειας
- Αρκάς: Μια καλημέρα για την Καθαρά Δευτέρα
- Συνταγή: Ταραμοσαλάτα με πατάτα, ψωμί ή καρύδια
- Καθαρά Δευτέρα: Ανοιχτή μέχρι το μεσημέρι η Βαρβάκειος – Πλήθος κόσμου στην αγορά
- Ακίνητα: Χωρίς ιδιοκτήτη 1,85 εκατομμύρια γεωτεμάχια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442