Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ενδιαφέρον από Κινέζους, Τούρκους και Ινδούς για επενδύσεις σε λιμάνια

Ενδιαφέρον από Κινέζους, Τούρκους και Ινδούς για επενδύσεις σε λιμάνια

Τουρκικοί όμιλοι, η κινεζική Cosco, εταιρείες διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων  έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στα ελληνικά λιμάνια. Επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν με τη μορφή είτε της σύμβασης παραχώρησης είτε της σύμπραξης ιδιωτών και Δημοσίου και σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης με στόχο την ενίσχυση των εσόδων και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών.

Τουρκικοί όμιλοι, η κινεζική Cosco, εταιρείες διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στα ελληνικά λιμάνια.

Επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν με τη μορφή είτε της σύμβασης παραχώρησης είτε της σύμπραξης ιδιωτών και Δημοσίου και σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης με στόχο την ενίσχυση των εσόδων και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, Κωστή Μουσουρούλη, στην πρώτη γραμμή του επενδυτικού
ενδιαφέροντος για συμβάσεις παραχώρησης βρίσκονται τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης -θα δοθούν σε ιδιώτες Σταθμοί Εμπορευματοκιβωτίων και Car Terminal αλλά και προβλήτες κρουαζιέρας- όπως και λιμάνια της περιφέρειας, όπως το Κατάκολο, το Ηράκλειο, η Ρόδος, η Κως, η Κεφαλονιά.

Η κινεζική Cosco που εκμεταλλεύεται τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του Πειραιά, ενδιαφέρεται σταθερά για τον ΣΕΜΠΟ της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων» της Τρίτης, δύο τουρκικοί επιχειρηματικοί όμιλοι με κύριο αντικείμενο τις κατασκευές εκδήλωσαν ενδιαφέρον για επενδύσεις και εκμετάλλευση λιμανιών, τουριστικών και εμπορικών με αιχμή το λιμάνι του Ρεθύμνου και μια μαρίνα στη Ρόδο.

Αυτή τη στιγμή στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ βρίσκονται 35 λιμάνια και μαρίνες από το σύνολο των 800 που διαθέτει η Ελλάδα.

Ενδιαφέρον εκδηλώνεται και από Ινδούς επιχειρηματίες, όπως προκύπτει από πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη με τον πρεσβευτή της Ινδίας στην Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο