Συλλογικές συμφωνίες ζητεί για τις συμβάσεις ο γραμματέας του συνδικαλιστικού της ΝΔ
Συλλογικές συμφωνίες και όχι ατομικές ή επιχειρηματικές ανασφάλειες και ρίσκα είναι αναγκαίο να υπάρξουν ειδικά αυτή την περίοδο, δηλώνει ο γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας Φ. Ταυρής και προσθέτει ότι οι κοινωνικοί φορείς πρέπει ως μοναδικοί εκφραστές των συμφερόντων που εκπροσωπούν, να διαπραγματευτούν «και να υπογράψουν συμφωνίες που θα διασφαλίζουν μετενέργειες και θα απομακρύνουν παρενέργειες προς όφελος όλων».
Παρέμβαση στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας έκανε την Πέμπτη ο ο γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας Φ. Ταυρής.
«Η αγορά εργασίας αλλά και η υγιής επιχειρηματικότητα εδραιώνεται μόνο μέσα από την υποστήριξη των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που κατοχυρώνουν μισθούς, δικαιώματα και υποχρεώσεις. Το κράτος έχει, με βάση και το Σύνταγμα (άρθρο 22 παρ.1), μια και μόνη υποχρέωση: Τη θωράκιση και τον έλεγχο τήρησης αυτών των συμφωνιών» είπε.
«Ειδικά αυτή την περίοδο», υπογράμμισε, «είναι αναγκαίο, όσο ποτέ, να υπάρξουν συλλογικές συμφωνίες και όχι ατομικές ή επιχειρηματικές ανασφάλειες και ρίσκα».
Ο κ. Ταυρής κατέληξε λέγοντας ότι «οι κοινωνικοί φορείς πρέπει ως μοναδικοί εκφραστές των συμφερόντων που εκπροσωπούν, να διαπραγματευτούν και να υπογράψουν συμφωνίες που θα διασφαλίζουν μετενέργειες και θα απομακρύνουν παρενέργειες προς όφελος όλων».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.