Έως τις 20 Απριλίου οι αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση λέει ο Λ.Παπαδήμος
Έως τις 20 Aπριλίου θα αποφασίσει το υπουργικό συμβούλιο για τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, δήλωσε την Πέμπτη στη Λευκωσία ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. «Η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που αναμένεται να ανακοινωθεί έως τις 20 Απριλίου», είπε ο κ. Παπαδήμος. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αναμένεται έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
Έως τις 20 Aπριλίου θα αποφασίσει το υπουργικό συμβούλιο για τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, δήλωσε την Πέμπτη στη Λευκωσία ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που αναμένεται να ανακοινωθεί έως τις 20 Απριλίου», είπε ο κ. Παπαδήμος.
Η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αναμένεται έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
Όπως εξήγησε, ο κ. Παπαδήμος δήλωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες η κυβέρνησή του θα ασχοληθεί με θέματα που έχουν σχέση με την αναδιάρθρωση και επανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας και με την πιστή εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής ανασυγκρότησης.
Τόνισε ότι η Ελλάδα περνά κρίσιμη περίοδο και δίνει μεγάλη μάχη για την επίτευξη σταθερότητας και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και πως «δεν υπάρχει ούτε μέρα για χάσιμο και για χαλάρωση του κυβερνητικού έργου».
«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο πέμπτο έτος της ύφεσης και η ανεργία έχει προσεγγίσει απαράδεκτα υψηλά επίπεδα, ανέφερε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας βέβαιος πως η κυβέρνησή του και η επόμενη «θα συνεχίσουν να λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση της περιορισμένης ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα, και την στήριξη της απασχόλησης με σκοπό να επιταχυνθεί η διαδικασία ανάκαμψης της οικονομίας».
Οι διαθέσιμες προβλέψεις διεθνών οργανισμών, είπε ο κ. Παπαδήμος, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το 2013 θα υπάρξουν εμφανή σημεία της οικονομικής ανάκαμψης και μετά από δύο χρόνια αναμένεται ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα είναι θετικοί της τάξης του 2,5 και 3%.
Έτσι, εκτίμησε ο πρωθυπουργός, «ενώ σήμερα πολλοί δεν βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ», με την πιστή και αποτελεσματική εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος και την υλοποίηση όλων των συμπληρωματικών μέτρων για την στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας, μπορούμε εύλογα να αναμένουμε ότι σε ενάμισι χρόνο από σήμερα η ελληνική οικονομία θα εισέρχεται σταδιακά σε τροχιά ανάπτυξης».
Πρόσθεσε δε πως η πλήρης και πιστή εφαρμογή του προγράμματος ανασυγκρότησης και η ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας θα επηρεάσουν θετικά και την Κυπριακή Δημοκρατία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Νέο τελεσίγραφο Τραμπ σε Ζελένσκι για το ειρηνευτικό σχέδιο
- Ο μάγος Μουζακίτης «έλιωσε» και τα… χιόνια
- Ζωγράφου: «Κατέβηκα για να ηρεμήσει και άρχισε να με χτυπά» – Ο οδηγός του λεωφορείου περιγράφει τον άγριο ξυλοδαρμό
- «Η ξανθιά είναι νεκρή» – Κοκκινομάλλα Πάμελα Άντερσον και η αλήθεια για το «ψευτορομάντζο» με τον Λίαμ Νίσον
- Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]
- Λανουά: «Έκανε χέρι ο Ζοάο Μάριο και σωστά ακυρώθηκε το γκολ της ΑΕΚ» – vid
- Κικίλιας στη συνάντηση με Γκίλφοϊλ: «Συνεργασία με ΗΠΑ σε θέματα λιμενικών υποδομών, ναυτιλίας και ασφάλειας»
- Πάθη, αλήθειες και απομυθοποιήσεις: Οι «Γυναίκες στο Ντιβάνι» επιστρέφουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)



















![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-5-315x220.jpg)












![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-6-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442