Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

Ελλείψεις σε οχήματα και προσωπικό, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Δεν αρκούν τα ασθενοφόρα και το προσωπικό να καλύψουν τις ανάγκες του Λεκανοπεδίου, δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Γιάννης Χούσος, με αφορμή τις καταγγελίες για καθυστέρηση ασθενοφόρου στο σημείο όπου σημειώθηκε το τροχαίο με θύμα τον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Ο κ. Χούσος είπε, επίσης, ότι καθημερινά βρίσκονται ακινητοποιημένα περίπου 35 ασθενοφόρα είτε λόγω μηχανικής βλάβης είτε λόγω της κακής κατάστασης των ελαστικών τους.

Δεν αρκούν τα ασθενοφόρα και το προσωπικό να καλύψουν τις ανάγκες του Λεκανοπεδίου, δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Γιάννης Χούσος, με αφορμή τις καταγγελίες για καθυστέρηση ασθενοφόρου στο σημείο όπου σημειώθηκε το τροχαίο με θύμα τον Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Σύμφωνα με τον κ. Χούσο, υπάρχουν 70 ασθενοφόρα σε πλήρη ανάπτυξη, αλλά και περισσότερα να υπήρχαν δεν θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν, καθώς το υπάρχον προσωπικό του ΕΚΑΒ δεν επαρκεί.

Ο κ. Χούσος είπε, επίσης, ότι καθημερινά βρίσκονται ακινητοποιημένα περίπου 35 ασθενοφόρα είτε λόγω μηχανικής βλάβης είτε λόγω της κακής κατάστασης των ελαστικών τους.

«Τα ασθενοφόρα τα έχουμε από το 2004, είναι αυτοκίνητα που λειτουργούν τρεις βάρδιες και είναι αυτοκίνητα που τα οδηγούμε πάνω σε ένταση. Το κάθε ασθενοφόρο έχει 600.000 χλμ. Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη συντήρηση τους, αλλά ένα αυτοκίνητο που είναι οκτώ χρόνων, όταν δουλεύει σε τρεις βάρδιες, είναι σαν να είναι 24 χρόνων. Είναι πολύ παλιά τα ασθενοφόρα, δεν αντέχουν άλλο» υποστήριξε.

Τέλος, κατήγγειλε ότι δεν έχουν καταβληθεί στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ τα δεδουλευμένα των αργιών και των νυχτερινών, από τον Αύγουστο, ενώ σχεδόν έναν χρόνο, από τον Φεβρουάριο του 2011, δεν έχουν πληρωθεί τα εκτός έδρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο