Βαρυσήμαντη έρευνα για το γέμισμα της χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας
Διεθνής ερευνητική ομάδα κτηνιάτρων ολοκλήρωσε συγκριτική μελέτη για τη βέλτιστη τεχνική που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για να κλείσει μια γεμισμένη και ξεκοκαλισμένη γαλοπούλα. Εφαρμόζοντας τη μέθοδο που προτείνουν, «θα μπορέσετε να εντυπωσιάσετε συγγενείς και φίλους στο χριστουγεννιάτικο δείπνο, αλλά και να τους δείξετε τις χειρουργικές σας ικανότητες».
Διεθνής ερευνητική ομάδα κτηνιάτρων ολοκλήρωσε συγκριτική μελέτη για τη βέλτιστη τεχνική που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για να κλείσει μια γεμισμένη και ξεκοκαλισμένη γαλοπούλα. Εφαρμόζοντας τη μέθοδο που προτείνουν, «θα μπορέσετε να εντυπωσιάσετε συγγενείς και φίλους στο χριστουγεννιάτικο δείπνο, αλλά και να τους δείξετε τις χειρουργικές σας ικανότητες».
«Οι οδηγίες για το ξεκοκάλισμα και το γέμισμα της γαλοπούλας είναι ευρέως διαθέσιμες, ποιος όμως είναι ο καλύτερος τρόπος να την κλείσει κανείς;». Με αυτό το κρίσιμο ερώτημα ξεκινά η δημοσίευση στην κτηνιατρική επιθεώρηση Veterinary Record.
Η ερευνητική ομάδα από τη Σουηδία, το Βέλγιο και τη Γερμανία προχώρησε σε μια τυχαιοποιημένη μελέτη με 15 γαλοπούλες, οι οποίες «ξεκοκαλίστηκαν, γεμίστηκαν και ψήθηκαν σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές των Υπηρεσιών Ασφάλειας Τροφίμων και Ελέγχων του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας».
Οι ερευνητές δοκίμασαν τέσσερις τεχνικές ραφής, από τις οποίες οι τρεις βασίζονται σε χειρουργικά ράμματα και η μία χρησιμοποιεί χειρουργικούς συρραπτήρες για το δέρμα.
Συγκρίνοντας τις «αλλοιώσεις του δέρματος» και τα «αισθητικά αποτελέσματα» για κάθε τεχνική, οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το συρραπτικό είναι η καλύτερη λύση.
Το πρόβλημα με τα ράμματα, εξηγούν, είναι ότι παρασύρουν το δέρμα και το κρέας όταν αφαιρούνται, ενώ αντίθετα οι συρραπτήρες αφήνουν άθικτο το πτηνό.
Η ερευνητική ομάδα επισημαίνει πάντως ότι τα βιοδιασπώμενα ράμματα δεν θα προκαλούσαν προβλήματα αν κανείς τα κατάπινε κατά λάθος, ενώ στην περίπτωση των συρραπτήρων ο μάγειρας πρέπει να σιγουρευτεί ότι τους έχει αφαιρέσει όλους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Απίστευτη στιγμή: Ο Σακίλ Ο’Νιλ πέρασε… μέσα από το videowall της εκπομπής (vid)
- Συνέλαβαν τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία στο Κολωνάκι – Την νάρκωσε και μετά την έκαψε
- Bloomberg: Διακοπές στην Ελλάδα; Όχι καλοκαίρι, ούτε Μύκονος και Σαντορίνη – Πού να πάτε
- Μυθικός Γιόκιτς ανήμερα των Χριστουγέννων: Έκανε την τρίτη καλύτερη επιθετική επίδοση στην ιστορία του NBA
- Εντείνονται οι βομβαρδισμοί στα σύνορα Ταϊλάνδης-Καμπότζης – Σε εξέλιξη συνομιλίες με τον Ρούμπιο
- The Lowdown – H νέα δραματική σειρά του Ίθαν Χοκ είναι ξεκαρδιστικά συγκινητική
- AI κάτσε λίγο στην άκρη… – Πότε πατάμε pause για να δουλέψει ο εγκέφαλος
- Παναγιώτα Διαμαντή: Ελληνίδα δασκάλα ανάμεσα στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς του κόσμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Για φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)











































![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442