Την άμεση αντικατάσταση των παυθέντων μελών της ΕΛΣΤΑΤ ζητεί η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής
Τη συμπλήρωση του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής μετά την παύση των μελών του, προέκρινε την Τρίτη η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, προτού συζητήσει το σχέδιο Κανονισμού που κατέθεσε ενώπιόν της ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου.
Τη συμπλήρωση του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής μετά την παύση των μελών του, προέκρινε την Τρίτη η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, προτού συζητήσει το σχέδιο Κανονισμού που κατέθεσε ενώπιόν της ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου.
Συγκεκριμένα, σήμερα συνεδρίασε η Επιτροπή του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους, με θέμα ημερήσιας διάταξης τη συζήτηση επί του Σχεδίου Κανονισμού Λειτουργίας και Διαχείρισης της ΕΛΣΤΑΤ.
Παρά την επίκληση εκ μέρους του κ. Γεωργίου, των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων για έγκριση του Κανονισμού βάσει του νόμου για την σύσταση της ΕΛΣΤΑΤ (η προθεσμία λήγει την 31η Δεκεμβρίου) και τις εκτιμήσεις του ότι δεν αμφισβητείται η ανεξαρτησία της Επιτροπής μετά την παύση των μελών της από την προηγούμενη κυβέρνηση, η Επιτροπή Οικονομικών αποφάσισε να απευθυνθεί στην κυβέρνηση, ζητώντας να αντικαταστήσει τα παυθέντα μέλη το συντομότερο,
προκειμένου το σχέδιο Κανονισμού να υποβληθεί ως προϊόν συλλογικής επεξεργασίας.
Στην παραπάνω απόφαση, αντικατοπτρίζονται και οι ενστάσεις που διατύπωσε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ, Νίκος Κλουβάτος, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Γεωργίου πως με δική του ευθύνη η επιτροπή που είχε συστήσει για τη σύνταξη του νέου Κανονισμού, συνεδρίασε μονάχα τέσσερις φορές μέσα σε ενάμισι χρόνο, χωρίς να λάβει υπόψη της στο τελικό σχέδιο, τις θέσεις των εργαζομένων.
Την καταγγελία διέψευσε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, αντιλέγοντας πως η επιτροπή συνεδρίασε πάνω από επτά φορές, ενώ υποεπιτροπές της πολύ περισσότερες και παρατήρησε για τον σύλλογο των εργαζομένων, πως πάγιο αίτημά του ήταν να μείνει η Αρχή προσδεδεμένη στο υπουργείο Οικονομικών.
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Γεωργίου υπενθύμισε πως «δεν υπήρχε δέσμευση ή υποχρέωση να δώσω το κείμενο στους εργαζομένους, για έγκριση ή συγκατάθεση».
Σημειώνεται τέλος, πως απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Γεωργίου διευκρίνισε πως η διαδικασία αποπληρωμής των εκτάκτων συνεργατών που διενήργησαν την πρόσφατη απογραφή, έχει πλέον ολοκληρωθεί σε επίπεδο ΕΛΣΤΑΤ και εκκρεμεί στο υπουργείο Οικονομικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παντρεύτηκαν στο Περιστέρι… και η Ρία Ελληνίδου είχε δίπλα στην εκκλησία συναυλία
- Επίθεση στο Μπόνταϊ: Οι οικογένειες των θυμάτων ζητούν έρευνα για την άνοδο του αντισημιτισμού
- Σάκης Ρουβάς: Πήρε αγκαλιά τη Νατάσσα Θεοδωρίδου και του σκίστηκε το παντελόνι
- Πολιτική κόντρα για τους αγρότες – «Η κυβέρνηση σαν βαμπίρ έπεσε στις επιδοτήσεις για να τις μοιράσει σε Φραπέδες»
- Ο Τζόουνς θέλει Ολυμπιακό, αλλά η Παρτίζαν ακούει προτάσεις και συζητάει με την Dubai BC
- Εργαζόμενοι: Η δεύτερη δουλειά επιστρέφει – Στόχος η κάλυψη βασικών αναγκών
- Σημάδια ανάκαμψης για το ελαιόλαδο – Οι προοπτικές για την επόμενη δεκαετία
- Έξαλλος με τη διαιτησία ο Μουρίνιο: «Για εμένα κερδίσαμε 3-2» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442