Με βαρύτατες κυρώσεις προειδοποιεί ο Ανδρέας Λοβέρδος εταιρείες που ρυπαίνουν το περιβάλλον
Τελεσίγραφο προς βιομηχανίες και εμπορικές αλυσίδες που ρυπαίνουν το περιβάλλον έστειλε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, προειδοποιώντας ότι εάν δεν προχωρήσουν σε καθαρισμό των χώρων τους ώς τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, «οι κυρώσεις θα πέσουν ως πέλεκυς».
Τελεσίγραφο προς βιομηχανίες και εμπορικές αλυσίδες που ρυπαίνουν το περιβάλλον έστειλε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, προειδοποιώντας ότι εάν δεν προχωρήσουν σε καθαρισμό των χώρων τους ώς τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, «οι κυρώσεις θα πέσουν ως πέλεκυς».
«Απευθύνομαι σε ορισμένες βιομηχανίες που ρυπαίνουν το περιβάλλον και δημιουργούν προβλήματα στην υγεία των Ελλήνων και εμπορικές αλυσίδες που στον περιβάλλοντα χώρο τους έχουν πολλά απορρίμματα» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, προσερχόμενος στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Ο υπουργός Υγείας έφερε ως παράδειγμα «μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή του Ρέντη», η οποία όπως κατήγγειλε «έχει τόση βρώμα στον περιβάλλοντα χώρο, που τα παιδιά που πηγαίνουν σε γειτονικό λούνα παρκ αν τραυματιστούν θα έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας».
«Προειδοποιώ, εάν έως τη Δευτέρα δεν έχει καθαριστεί, οι υγειονομικές διατάξεις που μου δίνουν τη δυνατότητα να βάλω κυρώσεις, θα πέσουν ως πέλεκυς» διεμήνυσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μιχάλης Λεβεντογιάννης: «Θαυμάστρια μου έστειλε γλάστρα που μέσα είχε κοριό»
- Βαρδούσια: Σε εξέλιξη η ανάσυρση των ορειβατών από τα 2.000 μέτρα – Στο νοσοκομείο Ιτέας η πρώτη σορός
- Γιατί δεν έχει νόημα να φωνάζουμε στον σκύλο – Οι αρνητικές επιπτώσεις στον χαρακτήρα του
- Η παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός από τη νίκη στη Μπολόνια (vid)
- ΑΙ: Πώς άλλαξε καθοριστικά την υγεία το 2025 – Ο αντίλογος για τα κενά ασφαλείας και τα ηθικά διλήμματα
- Ειρήνη για τα Χριστούγεννα: Υπάρχει η διπλωματία των γιορτών ή είναι απλά θέατρο;
- Τα τέρατα των Χριστουγέννων: Οι πιο τρομακτικές παραδόσεις απ’ όλο τον κόσμο
- Βαρδούσια: «Πιθανότατα έχασαν τον προσανατολισμό τους» – Με συνδρομή ελικοπτέρου η μεταφορά των νεκρών ορειβατών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 27.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/patrick-schneider-mdtYgoLsfNk-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442