Καταψήφισε η Σλοβακία το EFSF, κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός
Το Κοινοβούλιο της Σλοβακίας καταψήφισε τη διεύρυνση του EFSF, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Ιβέτα Ραντιτσόβα να χάνει την ψήφο εμπιστοσύνης με οποία συνέδεσε την έγκριση του Μηχανισμού. Πάντως το ενδεχόμενο και δεύτερης ψηφοφορίας -ίσως μέσα στην εβδομάδα- παραμένει ανοιχτό και εκεί το αποτέλεσμα κατά τα φαινόμενα θα είναι θετικό.
Το Κοινοβούλιο της Σλοβακίας καταψήφισε τη διεύρυνση του EFSF, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Ιβέτα Ραντιτσόβα να χάνει την ψήφο εμπιστοσύνης με οποία συνέδεσε την έγκριση του Μηχανισμού.
Πάντως το ενδεχόμενο και δεύτερης ψηφοφορίας -ίσως μέσα στην εβδομάδα- παραμένει ανοιχτό και εκεί το αποτέλεσμα κατά τα φαινόμενα θα είναι θετικό.
Η κυβέρνηση θα έχει και την υποστήριξη και του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης σε αντάλλαγμα τις πρόωρες εκλογές.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός ήταν διχασμένος με έναν μικρότερο εταίρο να αντιτίθεται στην ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού.
Η πρωθυπουργός Ραντιτσόβα κάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν το νομοσχέδιο επισημαίνοντας ότι «το ευρώ μας απειλείται, η μεταβαλλόμενη κατάσταση χρειάζεται γρήγορη και άμεση δράση».
Η καταψήφιση του Μηχανισμού ουσιαστικά προκάλεσε την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού που δεν κατάφερε να τηρήσει ενιαία γραμμή για το ζήτημα. Επιπλέον, από τους 124 παρόντες, ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν μόλις 55, σημαντικά λιγότεροι από τους 76 που απαιτούνταν. Εννέα καταψήφισαν την ψήφο.
Η Σλοβακία ήταν η τελευταία χώρα που κλήθηκε να εγκρίνει τον EFSF.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442