Ξεφουσκώνει το όραμα των φουσκωτών διαστημικών ξενοδοχείων
Η Bigelow Airspace, η εταιρεία που έγινε διάσημη όταν παρουσίασε τα σχέδιά της για φουσκωτά ξενοδοχεία σε τροχιά, απέλυσε τους 40 από τους 90 υπαλλήλους της αναγνωρίζοντας ότι η φιλοδοξία της δεν μπορεί να υλοποιηθεί υπό τις παρούσες συνθήκες.
Η Bigelow Airspace, η εταιρεία που έγινε διάσημη όταν παρουσίασε τα σχέδιά της για φουσκωτά ξενοδοχεία σε τροχιά, απέλυσε τους 40 από τους 90 υπαλλήλους της αναγνωρίζοντας ότι η φιλοδοξία της δεν μπορεί να υλοποιηθεί υπό τις παρούσες συνθήκες.
Σε email του προς το δικτυακό τόπο Space.com, στέλεχος της εταιρείας εξήγησε ότι ο σχεδιασμός της NASA για το διάδοχο των διαστημικών λεωφορείων έχει καθυστερήσει.
«Ελπίζαμε ότι μέχρι το 2014 ή το 2015 η Αμερική θα μπορούσε και πάλι να εκτοξεύει μόνη της τους αστροναύτες της» ανέφερε ο Μάικ Γκολντ, διευθυντής της Bigelow στην Ουάσινγκτον.
«Δεν μπορούμε να εκτοξεύσουμε το BA330 χωρίς μέσο για τη μεταφορά πληρωμάτων από και προς το σταθμό» εξήγησε.
Το BA330 είναι ο φουσκωτός διαστημικός σταθμός που αναπτύσσει η Bigelow, χωρητικότητας έξι ατόμων. Προορίζεται να χρησιμοποιηθεί τόσο για αποστολές της NASA όσο και για ταξίδια αναψυχής σε χαμηλή γήινη τροχιά.
Η Bigelow, την οποία ίδρυσε ο μεγιστάνας των ξενοδοχειακών μονάδων Ρόμπερτ Μπίγκελοου, είχε συνάψει συμφωνία που προέβλεπε ότι το BA330 θα εξυπηρετείται από τη διαστημική κάψουλα CST-100 που αναπτύσσει η Boeing για λογαριασμό της NASA.
Φαίνεται όμως ότι το CST-100 δεν θα είναι έτοιμο εγκαίρως για τους επίδοξους διαστημικούς τουρίστες: «Δυστυχώς, δεν υπάρχουν προοπτικές για μεταφορά πληρωμάτων παρά μόνο αρκετά χρόνια μετά τη δημιουργία του BA330» παραδέχτηκε ο Γκολντ.
«Αν μη τι άλλο, η Bigelow πάσχει από την ίδια της την πρώιμη επιτυχία, αφού βρίσκεται χρόνια μπροστά από την υπόλοιπη βιομηχανία» υποστήριξε,
Η εταιρεία είχε πάντως εκτοξεύσει δύο δοκιμαστικές, μη επανδρωμένες μονάδες διαβίωσης χρησιμοποιώντας ρωσικούς πυραύλους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μένης Κουμανταρέας: Μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό
- Μαθητής συνελήφθη με μεγάλη χασίς στην Κρήτη
- Σκύλος στο αεροπλάνο – Προετοιμάστε τον για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι
- Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στη λάσπη η Μονή Επανωσήφη – Δυνατοί άνεμοι σάρωσαν καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
- Ο Μανδάς αναφέρθηκε στο μέλλον του: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν»
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο τελικά «δεν αντέχει» τους μισούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ – Και πιο πολύ τον Όουεν Γουίλσον
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442