Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο μεταφέρθηκαν αντικείμενα, προϊόντα δράσης αρχαιοκαπηλίας
Στην υποδοχή, από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της οδού Πατησίων, αρχαίων αντικείμενων μεγάλης επιστημονικής και οικονομικής αξίας, παραβρέθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Στην υποδοχή, από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της οδού Πατησίων, αρχαίων αντικείμενων μεγάλης επιστημονικής και οικονομικής αξίας, παραβρέθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Σημειώνεται ότι τα αντικείμενα κατασχέθηκαν το μεσημέρι ως προϊόντα δράσης αρχαιοκαπηλίας, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, και μεταφέρθηκαν στο Μουσείο για να εξετασθούν από τους αρχαιολόγους.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αρχαία.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.