Παραιτήθηκε Ιάπωνας υπουργός εξαιτίας αστείων για τη Φουκουσίμα
Μόλις συμπλήρωσε μια εβδομάδα στη θέση του υπουργού Εμπορίου της Ιαπωνίας, ο Γιοσίο Χασίσο αναγκάστηκε σε παραίτηση εξαιτίας άκομψων αστείων σχετικά με το ευαίσθητο θέμα του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα. Οι πιέσεις για παραίτηση ξεκίνησαν μόλις έγιναν γνωστές αναφορές ότι αστειεύτηκε με έναν δημοσιογράφο για τη ραδιενέργεια που εκλύεται από τον σταθμό. «Θα σου μεταδώσω ραδιενέργεια» φέρεται να είπε ο υπουργός -ο οποίος επέστρεψε πριν λίγες μέρες από τη Φουκουσίμα- προσπαθώντας να ακουμπήσει τον δημοσιογράφο.
Μόλις συμπλήρωσε μια εβδομάδα στη θέση του υπουργού Εμπορίου της Ιαπωνίας, ο Γιοσίο Χασίσο αναγκάστηκε σε παραίτηση εξαιτίας άκομψων αστείων σχετικά με το ευαίσθητο θέμα του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.
Ο Γιοσίο Χασίρο εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση, καθώς σύμφωνα με αναφορές αστειεύτηκε με έναν δημοσιογράφο για τη ραδιενέργεια που εκλύεται από τον σταθμό.
Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός, ο οποίες επέστρεψε πριν λίγες ημέρες από τη Φουκουσίμα, προσπάθησε να ακούμπησε έναν δημοσιογράφο, λέγοντάς του «θα σου μεταδώσω ραδιενέργεια».
Ο πρόεδρος της πολιτικής επιτροπής του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, Σέιτζι Μαεχάρα δήλωσε ότι αν αληθεύει το περιστατικό είναι «πολύ σοβαρό».
«Είναι σημαντικό για εκείνον να εξηγήσει με σαφήνεια τις αληθινές του προθέσεις» είπε.
Ο Χακίρο φέρεται επίσης να αποκάλεσε την Φουκουσίμα «πόλη θανάτου», σχόλιο που θεωρήθηκε προσβλητικό για τη μνήμη των θυμάτων της πυρηνικής καταστροφής.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας