Φουντώνει το απεργιακό μέτωπο μετά τις εξαγγελίες τις κυβέρνησης
Σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων έχουν προκαλέσει οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο, τις επιχειρησιακές συμβάσεις, τις αποκρατικοποιήσεις και την κατάργηση φορέων του Δημοσίου. Καταδικάζουν τις εξαγγελίες τα μεγάλα συνδικάτα της χώρας και εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις με πρώτη τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ.
Σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων έχουν προκαλέσει οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο, τις επιχειρησιακές συμβάσεις, τις αποκρατικοποιήσεις και την κατάργηση φορέων του Δημοσίου.
Πρώτοι στον χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν οι ιδιοκτήτες ταξί, μετά την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών για το άνοιγμα του επαγγέλματος.
Οι ιδιοκτήτες ταξί εξήγγειλαν 24ωρη απεργία από τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιούν γενική συνέλευση για την περαιτέρω στάση τους.
Επίσης, οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και το Μετρό, έπειτα από μία επεισοδιακή συνεδρίαση την Τετάρτη, συνεδριάζουν εκ νέου την Πέμπτη για να αποφασίσουν για τη στάση τους.
Οι γιατροί του ΕΣΥ έχουν κηρύξει 48ωρη πανιατρική απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή 8 και 9 Σεπτεμβρίου αντιδρώντας στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ανασυγκρότηση του ΕΣΥ, καθώς και το «μαχαίρι» στις προσλήψεις γιατρών.
Στα προβλήματα στα σχολεία, μετά την πρωτοφανή έλλειψη σχολικών βιβλίων, προστίθεται και η 24ωρη απεργία των δασκάλων στις 22 Σεπτεμβρίου. Οι καθηγητές θα συντονίσουν τις κινήσεις τους με τους δασκάλους μετά τις 22 Σεπτεμβρίου.
Σε λευκή απεργία προσανατολίζονται και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας διαμαρτυρόμενοι για το ενιαίο μισθολόγιο.
Παράλληλα, 48ωρη απεργία, για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, κήρυξαν οι εργαζόμενοι σε εφορίες και τελωνεία αντιδρώντας στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο που δεν θα περιλαμβάνει τελικά την «προσωπική διαφορά» στο επίπεδο των αποδοχών τους, όπως τους είχαν διαβεβαιώσει αρχικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δεκάδες πολιτικοί κρατούμενοι «σαπίζουν» στις φυλακές του Ελ Σαλβαδόρ, καταγγέλλει από ΜΚΟ
- Pierra Creta: Αυθεντική εμπειρία ορεινής Κρήτης με σκι στον Ψηλορείτη
- Σκόπελος: Το νησί της Ευρώπης που διατηρεί ακόμη την ταυτότητα του
- Εθελοντισμός: Η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή για τα αδέσποτα ζώα
- Ο πόλεμος στο Ιράν και ο θαυμασμός για τη βαναυσότητα
- Με συλλογικό «μπλιαχ» στον Τιμοτέ Σαλαμέ απαντούν καλλιτέχνες της όπερας και του μπαλέτου – Τι είπε
- Το Μαρόκο ανακοίνωσε τον Μοχάμεντ Ουαμπί: Ο νέος προπονητής του Ελ Κααμπί
- BHMAGAZINO – Women’s Era: Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/andrey-novik-hc9Rwbma-Jk-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442