Ντουέιν Γουέιντ, ένας πατέρας μόνος ψάχνει το… δαχτυλίδι
Ο Ντουέιν Γουέιντ είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους μπασκετμπολίστες των ΗΠΑ, και αυτή τη στιγμή η ομάδα του, οι Μαϊαμι Χιτ διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή στο πιο σημαντικό πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη. Ο ίδιος γράφοντας στο περιοδικό newsweek μιλά για τη συγκεκριμένη αγωνιστική περίοδο που συνδιάστηκε με το μεγάλωμα των δύο υιών του, ύστερα από κηδεμανία που κέρδισε μετά από δικαστική διαμάχη με την πρώη συζυγό του.
Ο Ντουέιν Γουέιντ είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους μπασκετμπολίστες των ΗΠΑ, και αυτή τη στιγμή η ομάδα του, οι Μαϊαμι Χιτ διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή στο πιο σημαντικό πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη.
Οι υποχρεώσεις του Γουέιντ, όπως και των υπολοίπων φυσικά, παικτών που λαμβάνουν μέρος στο ΝΒΑ, είναι πάρα πολλές και το πρόγραμμά του ιδιαίτερα βεβαρυμένο, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν, που διαρκεί Οκτώβριο με μέσα Ιουνίου, αναγκάζεται να παίξει ακόμα και δύο αγώνες μέσα στην εβδομάδα, με τις μετακινήσεις μεταξύ των πολιτειών των ΗΠΑ!
Πρόσφατα, ο Ντουέιν Γουέιντ, έγραψε στο newsweek.com για την εμπειρία του να μεγαλώνει μόνος του ως single father (μόνος πατέρας) τους δύο γιους του, Ζαϊρ και Ζίον, ύστερα από δικαστική διαμάχη που προκάλεσε ο ίδιος με την πρωήν συζυγό του και την κέρδισε!
«Μέσω του μπάσκετ ζω πολύ έντονες στιγμές, ωστόσο δεν μπορώ να μην παραδεχθώ ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με το τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο των γιων μου! Ό,τι και αν με απασχολεί το ξεχνάω ότι τους βάζω για ύπνο, τους πάω σχολείο, τους βλέπω να χαμογελούν», είπε ο σκληροτράχηλος γκαρντ των Μαϊάμι Χιτ, ο άνθρωπος με το «κρύο αίμα», ο «εκτελεστής» των επίδοξων φετινών πρωταθλητών!
Ο Γουέιντ είναι ο ίδιος παιδί χωρισμένων γονιών, και μάλιστα ο πατέρας του τον είχε πάρει από την μητέρα του, όταν αυτή δεν μπορούσε πλέον να τον φροντίσει εξαιτίας της εμπλοκής της με τα ναρκωτικά.
«Ευγνωμονώ τον πατέρα μου που ήταν εκεί όταν τον χρειάστηκα! Θέλω να είμαι δίπλα στους δικούς μου γιους, γιατί πιστεύω ότι ιδιαίτερα τα αγόρια χρειάζονται τον πατέρα τους! Δεν μετανιώνω στιγμή που φέτος αναγκαζόμουν να αφήνω το Μαϊάμι για να πηγαίνω συχνά πυκνά στο Σικάγο για τα δικαστήρια της επιμέλειας! Μάλιστα γνωρίζω ότι πολλοί με επέκριναν γι’ αυτή την επιλογή μου».
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Έτσι διαμορφώνεται η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη της Χάποελ επί της Μακάμπι. Τι περιμένουν την 38η και τελευταία αγωνιστική Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Από 6οι έως 9οι οι πράσινοι.
Παρά την ήττα της με 38-16 από την Αυστρία στο Λιντς η Εθνική ομάδα Χάντμπολ των Γυναικών κατάφερε να προκριθεί στο Euro 2026, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η Βιγιαρεάλ έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας 2-1 για την 31η αγωνιστική της La Liga και κάνοντας καθοριστικό βήμα για την παραμονή στην πρώτη τετράδα.
Ο ισολογισμός της γαλλικής ομάδας αποκάλυψε το ιλιγγιώδες χρέος των 250 εκατ. ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι, την ώρα που παραμένει το ανοιχτό «μέτωπο» με τον Ολυμπιακό για την... οψιόν του Γιάρεμτσουκ.