«Κατέλαβε» την πλατεία Αριστοτέλους ο Μίκης Θεοδωράκης
Στο κέντρο της πλατείας Αριστοτέλους, μπροστά από ένα πανώ με το σύνθημα «Λευτεριά στη Ελλάδα», και περιστοιχισμένος από πολίτες, εγκαταστάθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης, μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με την άρνηση του Δήμου Θεσσαλονίκης να του παραχωρήσει το χώρο για ομιλία.
Στο κέντρο της πλατείας Αριστοτέλους, μπροστά από ένα πανώ με το σύνθημα «Λευτεριά στη Ελλάδα», και περιστοιχισμένος από πολίτες, εγκαταστάθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης, μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με την άρνηση του Δήμου Θεσσαλονίκης να του παραχωρήσει το χώρο για ομιλία.
Σε δηλώσεις του, ο Μ.Θεοδωράκης τόνισε ότι η ομιλία του θα γίνει κανονικά το απόγευμα της Πέμπτης και κάλεσε το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος και να του ζητήσει «συγγνώμη».
«Μας στέλνει στα πάρκα, στο αεροδρόμιο, θα μας στείλουν και στη Χαλκιδική. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν από τους 10.000.000 συνιδιοκτήτες της Ελλάδας. Όχι εδώ θα μείνουμε, δεν θα πάμε πουθενά», πρόσθεσε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης και επικεφαλής της «Σπίθας».
Ο δήμαρχος του απάντησε μέσω του Mega, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν απαγόρευσε τη συγκέντρωση και θα περίμενε από έναν άνθρωπο σαν τον Θεοδωράκη να σεβαστεί την ευταξία της Θεσσαλονίκης: «αν θέλει να πω ότι έκανα λάθος, να το πω, αλλά πιστεύω ότι δεν έκανα λάθος», συμπλήρωσε.
Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος αναζήτησε τηλεφωνικά τον μουσικοσυνθέτη, αλλά ο Μ.Θεοδωράκης αρνήθηκε να απαντήσει και δήλωσε πως θα του μιλήσει μόνο αν του ζητήσει «συγγνώμη».
Η συγκέντρωση της «Σπίθας» είναι προγραμματισμένη για τις 7:00 μ.μ. της Πέμπτης στην πλατεία Αριστοτέλους, με ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας