Αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών ενώ περιέχουν λίγες θερμίδες και μικρή ποσότητα λίπους. Όταν τα αγοράζετε είναι σημαντικό να προσέξετε να είναι ζωντανά, κλειστά (ή να κλείνουν εντελώς με μία κίνηση), να μυρίζουν θάλασσα, ενώ αποφεύγετε εκείνα που σας φαίνονται πολύ βαριά ή ελαφριά.
Αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών ενώ περιέχουν λίγες θερμίδες και μικρή ποσότητα λίπους. Όταν τα αγοράζετε είναι σημαντικό να προσέξετε να είναι ζωντανά, κλειστά (ή να κλείνουν εντελώς με μία κίνηση), να μυρίζουν θάλασσα, ενώ αποφεύγετε εκείνα που σας φαίνονται πολύ βαριά ή ελαφριά. Τα περισσότερα μύδια είναι καλλιεργούμενα και όταν τα δείτε θα τα αναγνωρίσετε γιατί θα είναι χωρίς το λεγόμενο «μουστάκι». Για να διατηρηθούν ζωντανά τα μύδια, πρέπει να τα βάλετε σε αλατισμένο νερό, ενώ εάν έχετε σκοπό να τα μαγειρέψετε την επόμενη μέρα μπορείτε ολονυχτίς να τα βάλετε σεκρύο νερό στο οποίο έχετε προσθέσει μία κουταλιά της σούπας αλεύρι και 50γρ αλάτι. Σε περίπτωση που τα βάλετε σε φρέσκο νερό θα πεθάνουν. Για τον καθαρισμό του κέλυφους, μπορείτε να χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι και μία βούρτσα. Μην ξεχνάτε ότι τα μύδια θέλουν πολύ καλό ξέπλυμα!