
Louis Hellenic Cruises : Νομοθετική ρύθμιση προωθεί το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων
Οριστική λύση στο θέμα της δικαστικής διένεξης της εταιρείας Louis Hellenic Cruises με το ΝΑΤ, που έχει εξελιχθεί σε γόρδιο δεσμό τα τελευταία 6 χρόνια, αναμένεται να δώσει τελικά όπως όλα δείχνουν, το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας.Σημειώνεται ότι το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο δεν αποδέχεται τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κεφαλογιάννη για την κρουαζιέρα […]
Οριστική λύση στο θέμα της δικαστικής διένεξης της εταιρείας Louis Hellenic Cruises με το ΝΑΤ, που έχει εξελιχθεί σε γόρδιο δεσμό τα τελευταία 6 χρόνια, αναμένεται να δώσει τελικά όπως όλα δείχνουν, το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας.
Σημειώνεται ότι το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο δεν αποδέχεται τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κεφαλογιάννη για την κρουαζιέρα από το 2005 και ζητεί την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των ναυτικών από την εταιρεία, που έως σήμερα ανέρχονται περίπου στα 15 εκατ. ευρώ.
Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, σε επιστολή του προς το ΝΑΤ αναφέρει ότι πρόκειται να υπάρξει οριστική λύση του προβλήματος μέσω της προώθησης σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, την οποία θα καταθέσει στη Βουλή αμέσως μετά το Πάσχα.
Σε σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Διαμαντίδης αναφερόμενος στο νόμο Κεφαλογιάννη τόνισε ότι υπάρχει διαφορετική ερμηνεία του νόμου, λόγω της ασάφειας που είχε, από πλευράς ΝΑΤ και από πλευράς της εταιρείας.
«Εγώ ως υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων και η κυβέρνηση καλούμαστε να λύσουμε και να διευθετήσουμε αυτή την ασάφεια. Δεν υπήρχε θέμα ούτε γραφειοκρατίας ούτε κακής λειτουργίας του Δημοσίου. Υπήρχε μια ασάφεια στο νόμο και πρέπει να το διορθώσουμε και θα το διορθώσουμε. Ο νόμος ισχύει, η βούληση του νομοθέτη ήταν να τονωθεί η κρουαζιέρα στα πλοία που φέρουν την ελληνική σημαία και αυτό ακριβώς θα συνεχίσουμε να κάνουμε, απλώς πρέπει να εξαλείψουμε τις ασάφειες του νόμου που ψηφίστηκε το 2005 από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Διαμαντίδης.
Στα χέρια του ο υπουργός έχει ήδη για το θέμα και τη γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους, που είναι σύμφωνα με πληροφορίες θετική υπέρ της εταιρείας, με ψήφους 18 υπέρ και 8 κατά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δημόσιος Τομέας: Πότε η παραίτηση είναι προϋπόθεση για συνταξιοδότηση
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Εστουδιάντες για μια θέση στους «8» του Eurocup
- Στον βρεφονηπιακό σταθμό μεταδίδεται και το… μικροβίωμα του εντέρου
- Μενέλαος Λουντέμης: Καλύτερα εκπατρισμένος και ελεύθερος παρά επαναπατρισμένος και επιτηρούμενος
- Φωτεινή Αθερίδου: «Πήρα αγωγή και έκανα ψυχοθεραπεία για τις κρίσεις πανικού»
- ΚΚΕ: Μόνο ο λαός της Βενεζουέλας είναι αρμόδιος να καθορίσει τις εξελίξεις στην πατρίδα του
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/1): «Δράση» με Europa League και «αιώνιους» στη Euroleague
- Το δίλημμα που θέτει ο Τραμπ με το Συμβούλιο Ειρήνης σε ένα τοξικό γεωπολιτικό περιβάλλον
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442