Αντίδραση της ΕΣΗΕΑ σε τροπολογία για τη δημοσίευση ισολογισμών στον Τύπο
Την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ προκάλεσε τροπολογία που κατέθεσαν στην Βουλή 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και με την οποία εισηγούνται «την κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων των Α.Ε. και Ε.Π.Ε. στον Τύπο».
Την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ προκάλεσε τροπολογία που κατέθεσαν στην Βουλή 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και με την οποία εισηγούνται «την κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων των Α.Ε. και Ε.Π.Ε. στον Τύπο».
Οι βουλευτές, με πρώτο υπογράφοντα τον κ. Γ.Χαραλαμπόπουλο, προτείνουν η εμπορική δημοσιότητα, η οποία είναι απαραίτητη για λόγους διαφάνειας και πληροφόρησης των συναλλασσομένων, να γίνεται μέσω της καταχώρησης των ισολογισμών στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.
Η ΕΣΗΕΑ έκανε λόγο για νέα προσπάθεια ανατροπής του καθεστώτος της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες, η οποία «επιφέρει βαρύ πλήγμα στην ενημέρωση, τη διαφάνεια και το θεσμικό έλεγχο των οικονομικών στοιχείων όλων των εταιρειών (Α.Ε. και Ε.Π.Ε.)» και «μειώνει τα έσοδα των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου». Τονίζει δε ότι θα αγωνιστεί «με κάθε μέσο» για να αποτραπεί η επιχειρούμενη ανατροπή.
Αναφερθείς στο θέμα ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντίνος Ρόβλιας δήλωσε ότι «η κυβέρνηση μελετά το θέμα και θα φέρει μια υπεύθυνη ρύθμιση που θα αφορά όλες τις δημοσιεύσεις και όχι μόνο τους ισολογισμούς», αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ενταχθεί η επίμαχη τροπολογία στο νομοσχέδιο για την προστασία του ανταγωνισμού, επισημαίνοντας ότι «θέλει μια σοβαρή και πλήρη μελέτη και αντιμετώπιση το θέμα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα» (vid)
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια του Champions League (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)






















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442