
Υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή οικονομικών και φορολογικών στοιχείων από υπουργεία και δήμους
Στην καθιέρωση της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής κάθε στοιχείου και πληροφορίας οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος, όπως αμοιβές, αποζημιώσεις, επιδοτήσεις, κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα υπουργεία, δικαστικές και λοιπές δημόσιες αρχές και τράπεζες, προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος.
Κωστούλας Γεώργιος
Στην καθιέρωση της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής κάθε στοιχείου και πληροφορίας οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος, όπως αμοιβές, αποζημιώσεις, επιδοτήσεις, κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα υπουργεία, δικαστικές και λοιπές δημόσιες αρχές και τράπεζες, προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος.
Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε έγγραφο του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με τα μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.
Ο βουλευτής καλούσε το υπουργείο Οικονομικών να ενημερώσει τη Βουλή, ποιά άμεσα μέτρα σκοπεύει να λάβει προκειμένου να πατάξει το φαινόμενο της φοροαποφυγής και πότε θα υλοποιηθεί η αναδιοργάνωση του εισπρακτικού και φοροελεγκτικού μηχανισμού.
Ο υπουργός Οικονομικών, επισημαίνει στην απάντηση του ότι το ΣΔΟΕ διενεργεί προληπτικούς ελέγχους σε κάθε μορφή επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπου και αν αυτή εκδηλώνεται.
Υπογραμμίζει, επίσης, ότι «η στρατηγική επιδίωξη του ΣΔΟΕ για μετατόπιση της ελεγκτικής του δράσης σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με μεγάλη παραβατικότητα, ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και σε μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις έχει ήδη αποδώσει καρπούς, ενδεικτικό δε αυτών αποτελεί το γεγονός ότι οι έλεγχοι για το 2010 έχουν αποδώσει υπερδιπλάσια αποτελέσματα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Η ξανθιά είναι νεκρή» – Κοκκινομάλλα Πάμελα Άντερσον και η αλήθεια για το «ψευτορομάντζο» με τον Λίαμ Νίσον
- Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]
- Λανουά: «Έκανε χέρι ο Ζοάο Μάριο και σωστά ακυρώθηκε το γκολ της ΑΕΚ» – vid
- Κικίλιας στη συνάντηση με Γκίλφοϊλ: «Συνεργασία με ΗΠΑ σε θέματα λιμενικών υποδομών, ναυτιλίας και ασφάλειας»
- Πάθη, αλήθειες και απομυθοποιήσεις: Οι «Γυναίκες στο Ντιβάνι» επιστρέφουν
- Μουζακίτης: «Θα εξακολουθήσουμε να πιστεύουμε στην πρόκριση μέχρι την τελευταία στιγμή»
- ΕΕ: Η Σύνοδος Κορυφής για τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξει συμφωνία
- Άρτα: Σοβαρό τροχαίο με ανατροπή νταλίκας που μετέφερε λάδια στην Ιονία Οδό – Εγκλωβίστηκε ο οδηγός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)









![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-5-125x85.jpg)




![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-5-315x220.jpg)













![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-6-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442