Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων από το σεισμό στη Νέα Ζηλανδία
Δεν έχουν αναφερθεί, μέχρι στιγμής, Έλληνες μεταξύ των θυμάτων του ισχυρού σεισμού που έπληξε τη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με δηλώσεις του πρεσβευτή της Ελλάδας στη χώρα, Δημήτρη Άννινου. Στην περιοχή που επλήγη από τα 6,3 Ρίχτερ ζουν περίπου 100 Έλληνες.
Δεν έχουν αναφερθεί, μέχρι στιγμής, Έλληνες μεταξύ των θυμάτων του ισχυρού σεισμού που έπληξε τη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με δηλώσεις του πρεσβετή της Ελλάδας στη χώρα, Δημήτρη Άννινου.
Ο Έλληνας πρεσβευτής ανέφερε πως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας της πόλης Κράιστσερτς, κ.Χαλουμή, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.
Ο Δ.Άννινος πρόσθεσε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία στην περιοχή είναι προβληματική και πως «είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ξέρουμε τον ακριβή αριθμό των νεκρών». Είπε ότι έχουν καταρρεύσει κτίρια, κάποια πάνω σε πούλμαν με επιβάτες και ότι «υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε οχήματα και σε κτίρια». Στην περιοχή που επλήγη από τον σεισμό ζουν περίπου εκατό Έλληνες.
Η ισχυρή σεισμική δόνηση έντασης 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε τη Δευτέρα στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, την Κράιστσερτς, είναι η δεύτερη μέσα σε πέντε μήνες. Σύμφωνα με δήλωση του πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, οι νεκροί ανέρχονται στους 65.
Οι γεωλόγοι εκτιμούν ότι το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 5 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της γης.
Η Αυστραλία έστειλε ήδη μία ομάδα έρευνας και διάσωσης στο Κράιστσερτς για να συνδράμει τις προσπάθειες των αρχών της Νέας Ζηλανδίας να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή. Η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ ανακοίνωσε ότι η Αυστραλία θα προσφέρει όποια βοήθεια ζητήσει η Νέα Ζηλανδία.