Το καλοκαίρι οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, προαναγγέλλει Ανδρέας Λοβέρδος
Αθήνα: Τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, όπως προανήγγειλε μέσω του Βήμα 99,5 ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Αθήνα: Τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, όπως προανήγγειλε μέσω του Βήμα 99,5 ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Μιλώντας στον σταθμό, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως τον Μάρτιο θα λειτουργήσει το σύστημα μηχανογράφησης σε νοσοκομεία και αποθήκες φαρμάκων και υλικών, ενώ σημείωσε ότι με τις αλλαγές που προωθούνται στον τομέα ευθύνης του θα εξοικονομηθούν το 2011 περί το 1,4 δισ. ευρώ.
Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε σε τρεις ημερομηνίες-σταθμούς, που θα κρίνουν τη αναδιοργάνωση του τομέα της Υγείας. Όπως χαρακτηριστικά είπε, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο «που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία νέα ημέρα στην Υγεία» και του οποίου οι πρόνοιες δεν προβάλλονται γιατί η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στο ζήτημα των φαρμακείων.
Επίσης, στο τέλος Μαρτίου θα λειτουργήσει το ψηφιοποιημένο σύστημα μηχανογράφησης στα νοσοκομεία και τις αποθήκες φαρμάκων και υλικών, ενώ στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος και θα ξεκινήσουν οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων.
«Είμαστε ‘τρίτος’ κόσμος καραμπινάτος» δήλωσε, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας, θέτοντας το ρητορικό ερώτημα: «Έπρεπε να έρθει το ΔΝΤ για να μας πει τι πρέπει να γίνει;».
«Δεν ήθελε το στραβό μας το κεφάλι. Η νοοτροπία μας» να αλλάξουν τα πράγματα, συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι η διαφθορά στο χώρο της Υγείας είναι παράγωγο της διοικητικής ακαταστασίας και της κακοδιοίκησης.
Σύμφωνα με τον κ.Λοβέρδο, οι προωθούμενες αλλαγές στον τομέα ευθύνης του θα εξοικονομήσουν το 2011 κονδύλια ύψους 1,4 δισ. ευρώ.
Όσον αφορά στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ο υπουργός είπε ότι οι έλεγχοι θα γίνονται από τις κατά τόπους δημοτικές αρχές (δημοτική αστυνομία), τους ελεγκτές της Επιθεώρησης Υγείας, και από επιθεωρητές εργασίας, στο πλαίσιο των ελέγχων της υγιεινής στα καταστήματα.
«Κάθε εβδομάδα θα δίνω στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ελέγχων και θα καταδεικνύω ποιος δεν ελέγχει, ποιος κάνει τον καλό στους δημότες», υπογράμμισε.
Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι από τον Οκτώβριο είχε ζητήσει σύσκεψη με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών για το θέμα της εφαρμογής του νόμου, αλλά τελικά η συνάντηση έγινε την περασμένη Δευτέρα.
health.in.gr
- Τεστ αλήθειας στον Μακρόν – Ποιες αμαρτίες απέκρυψε στο Νταβός
- Η Ναόμι Οσάκα ντύθηκε Μέδουσα στο Αυστραλιανό Όπεν και πυράκτωσε τις εντυπώσεις
- Υποκλοπές: Οι «στημένες» ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ στον Τρίμπαλη στην Εξεταστική και το μήνυμα από το δεξί χέρι του Λαβράνου
- Το μήνυμα του Γιαμπουσέλε στα social media που έβαλε… φωτιά για το μέλλον του! (pic)
- Θεσσαλονίκη: Λύκοι έφτασαν μέχρι την πόρτα σπιτιού στο Πανόραμα
- Μητσοτάκης: «Και ναι και όχι» για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα – Συνέντευξη στο Euronews
- Έκλεισε η συμφωνία για τη σωτηρία του TikTok στις ΗΠΑ – Τι προβλέπει
- Η μεγάλη ώρα της Ελλάδας: Η Εθνική πόλο κόντρα στην Ουγγαρία για το ιστορικό πρώτο μετάλλιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442