Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

Ήπια ανοδική αντίδραση οδήγησε το Χρηματιστήριο την Τρίτη σε κέρδη 0,49%

Ήπια ανοδική αντίδραση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Τρίτη, μετά τη χθεσινή ισχυρή πτώση, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας. Της ανόδου ηγήθηκαν οι τράπεζες (+1,01%). O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.411,09 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,49%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 49,623 εκατ. ευρώ.

Ήπια ανοδική αντίδραση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Τρίτη, μετά τη χθεσινή ισχυρή πτώση, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας. Της ανόδου ηγήθηκαν οι τράπεζες (+1,01%).

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.411,09 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,49%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 49,623 εκατ. ευρώ.

«Η αγορά ισορρόπησε με τις τράπεζες να σημειώνουν κέρδη και τον όγκο των συναλλαγών σε πολύ χαμηλά επίπεδα λόγω των ημερών», είπε ο Τάκης Ζαμάνης, διαπραγματευτής στην Beta Χρηματιστηριακή στο Reuters.

«Αναμένουμε ανάλογη συνεδρίαση και αύριο με τους αναλυτές να αναμένουν το άνοιγμα της αγοράς στο Λονδίνο (μετά την διήμερη αργία)», πρόσθεσε.

O τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,01% με την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να κερδίζει 1,99%, της Eurobank 0,8% και της Alpha Bank 0,52%. Ο κλάδος σημείωσε έντονες απώλειες πανευρωπαϊκά χθες (Δευτέρα) μετά την απόφαση της Κίνας να αυξήσει τα επιτόκιά της πυροδοτώντας ανησυχίες για την παγκόσμια ανάκαμψη.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,70%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε οριακά σε ποσοστό 0,08% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 1,68%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ +2,88%, της Βιοχάλκο +2,56% και της Εθνικής +1,99%.

Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές της Τιτάν -1,02% και του ΟΤΕ -0,96%.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Ταξιδιών +2,80% και των Μέσων Ενημέρωσης +2,57%.

Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών -0,96% και των Προσωπικών Προϊόντων -0,65%.

83 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 59 πτωτικά και 69 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Altec +16,67%, Ειδησεοφωνική Ελλάς +14,71%, Spider- Πέτσιος +14,29% και Yalco +10,71%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: PC Systems -13,33%, Nαυτεμπορική -11,63%, Unibios -11,11% και Νίκας -9,92%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο