Δεκάδες θάνατοι από μυστηριώδη ασθένεια στην Ουγκάντα
Καμπάλα: Σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι αρχές της Ουγκάντας προσπαθούν να ταυτοποιήσουν μια μυστηριώδη ασθένεια που έχει προσβάλλει 91 άτομα και έχει σκοτώσει τα 38.
Καμπάλα: Σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι αρχές της Ουγκάντας προσπαθούν να ταυτοποιήσουν μια μυστηριώδη ασθένεια που έχει προσβάλλει 91 άτομα και έχει σκοτώσει τα 38.
Η άγνωστη ασθένεια έγινε αντιληπτή στα βόρεια της χώρας στις 10 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Οι αρχικές υποψίες ότι πρόκειται για βουβωνική πανώλη, η οποία είχε εμφανιστεί στην Ουγκάντα το 2008, διαψεύδονται από τις εργαστηριακές αναλύσεις.
«Τα αποτελέσματα που έχουμε από το Φορτ Κόλινς είναι αρνητικά για τη βουβωνική πανώλη» ανέφερε στο AFP αξιωματούχος του υπουργείου, αναφερόμενος σε ένα ειδικό εργαστήριο που βρίσκεται στο Κολοράντο των ΗΠΑ.
Την περιοχή επισκέπτονται τώρα κλιμάκια από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στην Ατλάντα και από τα περιφερειακά γραφεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Κονγκό.
Τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι ασθενείς είναι έντονος πονοκέφαλος, ζάλη, πυρετός, διάρροια και έμετος.
health.in.gr
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)










![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442