Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Έως το τέλος Νοεμβρίου η απόφαση της Επ.Ανταγωνισμού για τις ιχθυοκαλλιέργειες

Έως το τέλος Νοεμβρίου η απόφαση της Επ.Ανταγωνισμού για τις ιχθυοκαλλιέργειες

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις ιχθυοκαλλιέργειες, ενώ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα υπάρξουν αποφάσεις και για άλλες σημαντικές υποθέσεις, όπως είναι αυτή για τους μεσίτες, για το Τεχνικό Επιμελητήριο, αλλά και για το κόστος του φυσικού αερίου στη Βόρεια Ελλάδα.

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις ιχθυοκαλλιέργειες, ενώ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα υπάρξουν αποφάσεις και για άλλες σημαντικές υποθέσεις, όπως είναι αυτή για τους μεσίτες, για το Τεχνικό Επιμελητήριο, αλλά και για το κόστος του φυσικού αερίου στη Βόρεια Ελλάδα.

Σε ότι αφορά στις ιχθυοκαλλιέργειες αναμένεται η απόφαση για τις επιχειρήσεις: «Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΕ», «Ιχθυοτροφεία Σελόντα ΑΕ Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων», «Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΒΕΕ», «Καλλιέργειες Υδρόβιων Οργανισμών ΑΕ» και «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΒΕΕ».

Σύμφωνα με την εισήγηση, οι προαναφερθείσες εταιρείες συμφώνησαν για ορισμένο χρονικό διάστημα στο συντονισμό των τιμών τους, καθώς και στον περιορισμό και έλεγχο της παραγωγής/διάθεσης των προϊόντων τους στη σχετική αγορά της παραγωγής και διάθεσης νωπών ψαριών μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας, κατά παράβαση των ανωτέρω διατάξεων περί ανταγωνισμού.

Στις 2 Νοεμβρίου 2010 η Ολομέλεια, εξ αναβολής, θα εξετάσει τις καταγγελίες κατά του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Η εισήγηση της γενικής διεύθυνσης Ανταγωνισμού αναφέρει ως παράνομες τις αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με τις οποίες καθορίστηκαν κατώτατα όρια αμοιβών μελέτης και επίβλεψης οικοδομών για τους μηχανικούς.

Η υπόθεση αφορά αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ του 2006 και 2007 με τις οποίες υιοθετήθηκαν κατώτατα όρια αμοιβών, μέσω της εφαρμογής ελάχιστου τεκμαιρόμενου κόστους κατασκευής ανά τετραγωνικό μέτρο στα ιδιωτικά κτιριακά έργα και σύμφωνα με την εισήγηση, το ΤΕΕ με τις αποφάσεις του «υποκατέστησε χωρίς σχετική νομοθετική εξουσιοδότηση την Πολιτεία, υιοθετώντας ελάχιστο κόστος κατασκευής έργων».

Στις 22 Νοεμβρίου 2010 πάλι εξ αναβολής θα συζητηθεί η καταγγελία της εταιρείας «Χ. ΔΗΜΟΒΑΣΙΛΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» κατά της εταιρείας «Εταιρείας Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης Α.Ε.» σχετικά με τις διαφορές που υπάρχουν στην τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί σε σχέση με την ΕΠΑ Αττικής.

Τέλος, στις 20 Δεκεμβρίου 2010 η Ολομέλεια της Επιτροπής θα ασχοληθεί με τα συμπεράσματα της αυτεπάγγελτης έρευνας της γενικής διεύθυνσης Ανταγωνισμού στην αγορά παροχής υπηρεσιών μεσιτείας αστικών συμβάσεων, για ενδεχόμενη παράβαση των άρθρων 1 του ν. 703/1977 και 101 ΣΛΕΕ.

Οι μεσίτες απειλούνται με πρόστιμο από την Επιτροπή «διότι ο άμεσος ή έμμεσος ορισμός κατωτάτων αμοιβών υπηρεσιών ή προϊόντων αποτελεί μία από τις σοβαρότερες παραβάσεις των κανόνων του ανταγωνισμού που βλάπτει τους καταναλωτές»’, όπως αναφέρεται στη σχετική εισήγηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο