Συγκινητικές μαρτυρίες από τους μεταλλωρύχους που διασώθηκαν στη Χιλή
«Ήμουν με τον Θεό και με τον διάβολο. Τσακώθηκα μαζί τους...». Με αυτή τη φράση περιέγραψε ο Μάριο Σεπούλβεδα την παραμονή του για 69 ημέρες στην υπόγεια στοά του ορυχείου στη βόρεια Χιλή. Όσο για το μέλλον, είπε: «Θέλω να συνεχίσουν να με αντιμετωπίζουν ως τον Μάριο Αντόνιο Σεπούλβεδα, εργάτη, μεταλλωρύχο. Θέλω να συνεχίσω να εργάζομαι διότι πιστεύω ότι έχω γεννηθεί για να πεθάνω στη δουλειά. Και είμαι υπερήφανος για την διαπαιδαγώγησή μου»...
«Ήμουν με τον Θεό και με τον διάβολο. Τσακώθηκα μαζί τους…». Με αυτή τη φράση περιέγραψε ο Μάριο Σεπούλβεδα την παραμονή του για 69 ημέρες στην υπόγεια στοά του ορυχείου στη βόρεια Χιλή.
«Έπιασα το χέρι του Θεού, ήταν το καλύτερο. Ήξερα πάντα ότι ο Θεός θα μας σώσει» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο 39χρονος, έχοντας στο πλευρό του τη γυναίκα του και τα παιδιά του.
Φανερά συγκινημένος, σε υπερδιέγερση και μιλώντας χωρίς διακοπή, ο Σεπούλβεδα ζήτησε να μην αντιμετωπίσουν τους 33 εργάτες «σαν να είναι καλλιτέχνες ή δημοσιογράφοι».
«Παρακαλώ. Θέλω να με αντιμετωπίσουν ως μεταλλωρύχο. Θέλω να συνεχίσουν να με αντιμετωπίζουν ως τον Μάριο Αντόνιο Σεπούλβεδα, εργάτη, μεταλλωρύχο. Θέλω να συνεχίσω να εργάζομαι διότι πιστεύω ότι έχω γεννηθεί για να πεθάνω στη δουλειά. Και είμαι υπερήφανος για την διαπαιδαγώγησή μου» είπε.
Ο μεταλλωρύχος απηύθυνε έκκληση «για αλλαγές στον κόσμο της εργασίας, που δεν μπορεί να παραμείνει στη σημερινή του κατάσταση».
Εκφράζοντας την απέραντη ευγνωμοσύνη του προς τους διασώστες, οι οποίοι αρχικά έκαναν έρευνες επί 17 ημέρες για να εντοπίσουν τους 33 μεταλλωρύχους ζωντανούς και στη συνέχεια σχεδίασαν και πραγματοποίησαν αυτήν την τεράστια επιχείρηση σωτηρίας, είπε:
«Μας έβγαλαν. Εμείς βάλαμε τους εαυτούς μας, την τρέλα μας, την εμπειρία και την καρδιά μας του μεταλλωρύχου, αλλά οι επαγγελματίες έβαλαν όλα τα υπόλοιπα… Είναι απίστευτο, στα 700 μέτρα και μας έβγαλαν».
«Η ζωή μού φέρθηκε σκληρά, αλλά έμαθα…» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]
- Ίντερ Μαϊάμι – Βανκούβερ Γουάιτκαπς 3-1: Πρωταθλητής MLS ο Λιονέλ Μέσι (pic)
- «Βόμβες» από Σαλάχ για Σλοτ και διοίκηση της Λίβερπουλ: «Το κλαμπ με… πετάει στις ρόδες του λεωφορείου»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)




































![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442