Να αποφευχθεί η υπερσυγκέντρωση σε πολυκαταστήματα ζητά η ΓΣΕΒΕΕ
Την παρέμβαση της περιφέρειας και των δήμων για να αναθεωρηθεί το πλαίσιο που αφορά στην εμπορική πολεοδομία, ώστε να αποφευχθεί η υπερσυγκέντρωση σε πολυκαταστήματα και αγορές τύπου «Mall», που έχει ως αποτέλεσμα την ερημοποίηση των τοπικών αγορών και να παταχθεί το παρεμπόριο, ζήτησε το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Α.Γεωργιάδη και την υποψήφια Δήμαρχο Αθηναίων Ε.Πορτάλιου με τους οποίους συναντήθηκε.
Την παρέμβαση της περιφέρειας και των δήμων για να αναθεωρηθεί το πλαίσιο που αφορά στην εμπορική πολεοδομία, ώστε να αποφευχθεί η υπερσυγκέντρωση σε πολυκαταστήματα και αγορές τύπου «Mall», που έχει ως αποτέλεσμα την ερημοποίηση των τοπικών αγορών και να παταχθεί το παρεμπόριο, ζήτησε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Α.Γεωργιάδη και την υποψήφια Δήμαρχο Αθηναίων Ε.Πορτάλιου με τους οποίους συναντήθηκε το προεδρείο της.
Στη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν προτάσεις που αφορούν στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου, καθώς και θέματα που έχουν να κάνουν με τα δημοτικά τέλη και την αναγκαία συγκράτηση τους στη σημερινή εξαιρετικά δυσμενή οικονομικά συγκυρία και στην απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδοσίας των επιχειρήσεων.
Επί τάπητος τέθηκε και το πρόβλημα του παραεμπορίου του οποίου οι επιπτώσεις είναι πολλαπλές. Επηρεάζουν τόσο τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου όσο και την ίδια την αγορά που σε ορισμένες περιπτώσεις έχει οδηγήσει στον αφανισμό ολόκληρων επιχειρηματικών κλάδων.
Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις ο τζίρος του παραεμπορίου στην Ελλάδα υπολογίζεται περίπου στα 20 δισ. ευρώ, κάτι που μεταφράζεται σε απώλεια εσόδων 2 δισ. ευρώ για το ελληνικό κράτος, χωρίς μάλιστα να μπορεί να υπολογιστεί η ζημιά που προκαλείται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό στις επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση στις θέσεις εργασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τζέιμς Μίλνερ: Ενα ιστορικό ρεκόρ στην Premier League
- Λάρισα: Συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία μετά την καταγγελία της αδελφής του ότι την απείλησε
- Oι λεπτομέρειες για το «χρυσό» deal του Παναθηναϊκού με τον Χέιζ-Ντέιβις
- Γιώργος Μαζωνάκης: Πότε παίρνει εξιτήριο – γιατί έχει προστασία έξω από το δωμάτιο του
- Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα τρία άτομα για τη δολοφονία 40χρονου
- Πόλο: Τη Δευτέρα η κλήρωση του Ολυμπιακού
- Live: Ένταση με το καλημέρα στη Βουλή για τις ΣΣΕ στη σκιά των αποκαλύψεων για Παναγόπουλο
- Τσικνοπέμπτη χωρίς delivery: Απεργία στην efood
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442