«Συνειδητή επιλογή» λέει ο Χρ.Κουρούσης για τη συνεργασία με τον Γ.Δημαρά
Το εγκώμιο του Γιάννη Δημαρά έπλεξε ο υποψήφιος -με τον συνδυασμό του- αντιπεριφερειάρχης Αττικής Χρήστος Κουρούσης, μέλος της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5 ο κ. Κουρούσης είπε πως η συνεργασία του με τον ανεξάρτητο βουλευτή είναι μία «συνειδητή επιλογή» και πως εάν ο Γ.Δημαράς είχε δικό του κόμμα «θα μου ήταν δύσκολο να μην συνταχθώ μαζί του». Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό να προσχωρήσει στο κόμμα που ενδεχομένως δημιουργήσει η Ντόρα Μπακογιάννη.
Το εγκώμιο του Γιάννη Δημαρά έπλεξε ο υποψήφιος -με τον συνδυασμό του- αντιπεριφερειάρχης Αττικής Χρήστος Κουρούσης, μέλος της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.
Σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5 ο κ. Κουρούσης είπε πως η συνεργασία του με τον ανεξάρτητο βουλευτή είναι μία «συνειδητή επιλογή» και πως εάν ο Γ.Δημαράς είχε δικό του κόμμα «θα μου ήταν δύσκολο να μην συνταχθώ μαζί του». Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό να προσχωρήσει στο κόμμα που ενδεχομένως δημιουργήσει η Ντόρα Μπακογιάννη.
Πρόκειται για την καλύτερη υποψηφιότητα στις Περιφερειακές Εκλογές, δήλωσε ο Χρ.Κουρούσης, αποφεύγοντας να κρίνει τον υποψήφιο με τη Νέα Δημοκρατία Βασίλη Κικίλια.
Όπως συμπλήρωσε, η υποψηφιότητα του Γιάννη Δημαρά δεν βασίζεται σε κάποια κομματική υποστήριξη και έχει όλα τα εχέγγυα για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής στο β’ γύρο των εκλογών.
«Ο Γ.Δημαράς είναι ένας άνθρωπος ο οποίος όταν του ζητήθηκε να υπακούσει (σ.σ. στην ψηφοφορία στη Βουλή για την έγκριση του Μνημονίου, τον περασμένο Μάιο) εκείνος όρθωσε το ανάστημά του, δήλωσε την αντίθεσή του και ανέλαβε το κόστος» υποστήριξε ο κ. Κουρούσης.
Κληθείς να σχολιάσει πιθανή διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία, με δεδομένο και το «τελεσίγραφο» που έχει στείλει η ηγεσία ότι δεν θα ανεχθεί «αντάρτες», ο κ. Κουρούσης είπε πως μία τέτοια απόφαση «θα με στεναχωρούσε πολύ, αλλά δεν θα χάσω τη λογική, την ωριμότητα και τη σύνεση».
«Είμαι μέλος της ΝΔ. Δεν υπάρχει κόμμα Δημαρά» επισήμανε, τονίζοντας ότι εάν υπήρχε κόμμα του Γ.Δημαρά «θα μου ήταν δύσκολο να μη συνταχθώ μαζί του».
Απέκλεισε, μάλιστα, το ενδεχόμενο να συνταχθεί με το κόμμα, που ενδεχομένως δημιουργήσει η ανεξάρτητη βουλευτής Ντ.Μπακογιάννη. «Δεν θα πάω σε άλλο κόμμα» είπε χαρακτηριστικά.
Στο ερώτημα τι θα πράξει εάν ο συνδυασμός του Γ.Δημαρά δεν καταφέρει να επικρατήσει στις εκλογές, ο κ. Κουρούσης είπε πως θα επιστρέψει στα επιστημονικά του καθήκοντα.
Τέλος, ως προς τη δική του στάση απέναντι στο Μνημόνιο δήλωσε πως «θα έκανα τα πάντα για να το αποφύγω».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Κίνα – Ιαπωνία με κινεζικά μαχητικά να «λοκάρουν» παρατεταμένα ιαπωνικά
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)




















![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)

























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442