Τελειωτικό χτύπημα για τον τουρισμό η νέα αύξηση του ΦΠΑ, προειδοποιεί η ΝΔ
Την ανάγκη στήριξης της τουριστικής βιοιμηχανίας επανέλαβε η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη μετά το πέρας συνάντησης στα γραφεία της ΝΔ μεταξύ στελεχών του κόμματος και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Η Νέα Δημοκρατία ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να γίνει καμία νέα αύξηση του ΦΠΑ.
Η πορεία του τουριμού τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν στα γραφεία της ΝΔ στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Στη συνάντηση μετείχαν οι αντιπρόεδροι της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας, η αρμόδια τομεάρχης Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
Σε δηλώσεις της η Όλγα Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε εποικοδομητική και ουσιαστική τη συζήτηση με τους εκπροσώπους των φορέων του τουρισμού, ενώ ανέφερε πως δυστυχώς τα πράγματα για τον τουρισμό δεν πάνε καλά.
Στο κλείσιμο της χρονιάς επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις που είχε κάνει η ΝΔ στην αρχή της περιόδου, συνέχισε η ίδια, φέρνοντας ως παράδειγμα τα έσοδα, όπου «ο ελληνικός τουρισμός γύρισε εκεί που ήταν πριν από δέκα χρόνια».
Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεσή της στην αύξηση του ΦΠΑ: «Τα σενάρια περί αύξησης του ΦΠΑ, που ακούγονται από πλευράς κυβερνήσεως και τα οποία ως φημολογία δεν έχουν διαψευστεί, θα φέρουν τον ελληνικό τουρισμό στο χείλος της καταστροφής. Όχι στην αύξηση του ΦΠΑ, ναι στα μέτρα στήριξης του ελληνικού τουρισμού» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μητσοτάκης: «Και ναι και όχι» για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα – Συνέντευξη στο Euronews
- Έκλεισε η συμφωνία για τη σωτηρία του TikTok στις ΗΠΑ – Τι προβλέπει
- Η μεγάλη ώρα της Ελλάδας: Η Εθνική πόλο κόντρα στην Ουγγαρία για το ιστορικό πρώτο μετάλλιο
- Κάρπαθος: Ανάμεσα στα 10 ομορφότερα μέρη του πλανήτη για το 2026
- Τον δείχνουν σαν έναν φθηνό εγκληματία, είναι ταπεινωτικό – Η οικογένεια του Μάρτι Ράισμαν «καταδικάζει» το Marty Supreme
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
- Το σκίτσο του Κώστα Σκλαβενίτη για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
- Κρήτη: 586 άνθρωποι πέθαναν σε τροχαία από το 2015 – 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442